Yeni İnşaatlar Kaldırımları Ve Yolları Bozuyor
Çorlu Güncel

Yeni İnşaatlar Kaldırımları Ve Yolları Bozuyor

  • 09 Temmuz 2024

Kaldırım ve yolların yeni yapılan inşaatlar nedeniyle bozulması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Rumeli Mahallesi Çağatay Sokak üzerine yeni yapılan inşaatlar kaldırımları bozuyor. Bu sorun sadece Rumeli Mahallesi’nde değil diğer mahallelerde aynı soruna neden oluyor. Yapılan yollar ve kaldırımlar belli bir süre sonra yol üzerine inşaat yapıldığı zaman bozuluyor. Kaldırım ve yolların tekrar yapılması ise yıllar alıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili Çorlu Belediyesi’nin çalışma yapmasını ve inşaat çalışmalarından sonra yolların hemen yapılmasını istedi. 

KALDIRIM İKİYE BÖLÜNMÜŞ GİBİ 

Rumeli Mahallesi Çağatay Sokak üzerine yapılan yeni bir inşaat nedeniyle kaldırım ikiye bölünmüş gibi. Kaldırımdan eser kalmazken, vatandaşlar yürümekte güçlük çekiyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Maalesef yeni bir inşaat yapıldığı zaman yol ve kaldırımlar bu şekilde bozuluyor. Kaldırım iki bölünmüş gibi, kaldırım taşları yok, kaldırım engebeli hale gelmiş durumda. Her yeni yapılan inşaat maalesef yolları ve kaldırımları bozuyor” dedi. 

ÇORLU BELEDİYESİ BUNUN ÖNÜNE GEÇMELİ 

Kaldırım ve yolları bozan inşaat çalışmalarının önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Yeni inşaatlar başladığı zaman maalesef yol ve kaldırımlar bozuluyor. Kamyon kepçe gibi ağır vasıtalar kaldırımlara ve yollara büyük zarar veriyorlar. Bunun dışında yollar ve kaldırımlar kazılmak zorunda kalıyor. Çorlu Belediyesi en azından inşaatlara belli süre vermeli ve yol ve kaldırımlar o süre içinde yaptırılmalı. Yoksa yıllarca kaldırımlar yapılmayı bekliyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN