6 Yıldır Dinmeyen Acı
Çorlu Güncel

6 Yıldır Dinmeyen Acı

  • 09 Temmuz 2024

8 Temmuz 2018 yılında Sarılar Mahallesi’nde yaşanan tren kazasının üzerinden tam 6 yıl geçmesine rağmen acı hiç dinmedi. Acılı aileler Sarılar Mahallesi’ndeki 8 Temmuz Anıtı’nın önünde tren kazasında kaybettiği yakınlarını gözyaşları içinde andı.

8 Temmuz 2018 tarihinde Halkalı-Edirne seferi yapan trenin raylardan çıkıp devrilmesiyle meydana gelen kazada 7’si çocuk 25 vatandaşımız yaşamını yitirirken, 340 kişi de yaralanmıştı. Yakınlarını kaybeden acılı aileler anma etkinliğinde bir araya geldi. Sarılar Mahallesi’ne Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın önünde buluşan acılı aileler burada gözyaşlarını tutamadı. Sarılar Mahallesinden 8 Temmuz Anıtı’nın önüne kadar yürüyen aileler burada rayları karanfil bıraktı. 25 Nisan’da görülen mahkemede kararlar açıklanmış sanıklar kasten adam öldürme suçundan üst sınırdan ceza almıştı.  Yargılamanın sonunda aileler 8 Temmuz’da yine bir araya gelerek kaybettikleri yakınlarını yad etti. Anma Programına ailelerle birlikte CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik’te katıldı. 

 AİLELER YAKINLARINI YİNE GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANDI 

8 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan trenin, Sarılar Mahallesi sınırlarında devrilmesi sonucu yaşanan elim tren kazasında 25 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılı aileleri anma töreninde yine göz yaşlarına hakim olamadı. Tren raylarına karanfil bırakan aileler duygu dolu anlar yaşadı. 

ACI İLK GÜNKİ KADAR TAZE, ÖZLEM GİTTİKÇE ARTIYOR

Sarılar Mahallesi’nde düzenlenen anma töreninde ilk sözü 9 yaşındaki oğlu Arda Sel’i kaybeden anne Mısra Sel aldı. Mısra Sel yaptığı konuşmada: “6 yıl önce bugün ne yazık ki sevdiklerimizi şu arkadaki demir yollarında, Devlet demir Yollarının liyakatsiz yöneticileri ve onların ihmalleri nedeniyle kaybettik. 6 yıl oldu ama biz her sene yine burada buluşuyoruz. Her gün öldüğümüzü fark ediyoruz ama bu gün bir kez daha bir kez daha ölüyoruz. Acı ilk gün ki kadar taze, özlem gittikçe artıyor. Duygularımızın zaten tarifi yok, bunu anlatmak çok zor. Ama şunu biliyoruz ki birlikte omuz omuza verdiğimiz bir mücadelemiz vardı, bu mücadelemiz hala devam ediyor. suçlu yağmur deyip üstünü örtmeye çalıştıkları bu katliamı ne yazık ki tüm gerçekleriyle birlikte örtemeyeceklerini anladılar ve bunun bir katliam olduğunu ihmal cinayeti olduğunu biz herkese ispat ettik. Bu 6 yıldır süreç içerisinde yargının eli hiçbir şekilde siyasilere, bürokratlara ve yöneticilere uzanamadı biz hale devlet demir yollarından evlatlarımızın ölümüne sebep olan insanların kararlara imza atan insanların hiçbir şekilde yargılanmadığına şahit olduk” dedi. 

ADALET KAPISINI ARALADIK, BİRLİK OLURSAK SONUNA KADAR AÇACAĞIZ

Tren kazasında kızı Bihter’i ve iki kardeşini kaybeden Zeliha Bilgin yaptığı konuşmada: “Bu önemli günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için bu acımıza hüznümüze ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu acının tarifi yok. Buraya çıktığımız zaman her zaman diyordum ki Devlet Demir Yolları 4 canımı aldı, bugün diyorum ki Devlet Demir Yolları 5 canımı aldı benden. Arife günü evlatlarının acısına dayanamayan babacığımı da verdim toprağa. Babacığımın ölümüne de sebep oldu, Devlet Demir Yolları babamın ölümcül bir hastalığı yoktu. Sadece kalbi dayanamadı, adaletsizliğe, katliama, evlat acısına biz 5 yıldır verdiğimiz adalet mücadelesinde adalet kapasını araladık. Ama bu kapıyı hep birlikte birlik olduğumuz sürece sonuna kadar açacağız, gerçek sorumlular yargılanmadan üst düzey yargı karşısına çıkmadan Çorlu Tren Katliamı Davası kapanmayacaktır” dedi. 

BAŞKAN SARIKURT’UN SÖZLERİ BOĞAZINDA DÜĞÜMLENDİ

8 Temmuz Anıtı’nda yapılan anma töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un sözleri boğazında düğümlendi. Güçlükle konuşabilen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, acılı ailelere sabır dileyerek sözlerine başladı: “İki acılı anneden sonra konuşmak gerçekten çok zor. Ne söylenir, nasıl söylenir bilmiyorum. Ben sadece şunu ifade etmek istiyorum, 6 yıl oldu ilk belediye başkanı olduğum andaydı bu yaşanan olay. 6 yıldır aileler sevenleri ülkemize adalet gelsin adalet işlesin, liyakat gelsin diye gönüllülerle hep beraber, santralden buradan yürüdük. Bu inanç dirayet sayesinde arzu edildiği düzeyde olmasa da yürekleri birazcık soğutan bir karar çıktı. Ben bundan sonra da burada bir araya gelmeye devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. Kaybettiğimiz canlarımızın dışında ülkemiz de bir daha böyle felaketler başımıza gelmesin diye, adalet dağıtması gerekenler adaleti dağıtırken bu kadar gecikmesinler diye, ben canlarımızı evlatlarımızı kaybettiğimiz hemşerilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, “25 canımızı kaybettik, 300 vatandaşımızda bu kazada bu katliamda uzvunu kaybetti. Çok ağır hasarlar gördü, bu 6 yıl süre içinde bu aileler her gün öldü dirildi, öldü dirildi. Biz iktidarın adaletinden birşeyler olur diye bekledik, gördük ki adalet kişiye göre adalet. Ve bu insanların içi soğumadı, karar duruşmasında verilen kararlandan. Esas ceza alması gerekenler yine en iyi mertebedeler ve ellerini kollarını sallayarak aramızda gezmekte” dedi. Anma programında bir konuşmada CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptı; “İlk gün ki gibi yine beraberiz. Ailelerin belediye başkanımızın ve vekilimizin dediği gibi adalet rayların altında kaldı. Acımız ilk günki gibi taze, birlik olmaya devam edeceğiz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN