Belediye İşçilerinin Yemek Çilesi
Çorlu Güncel

Belediye İşçilerinin Yemek Çilesi

  • 10 Temmuz 2024

Çorlu Belediyesi’nde taşeron firmaya çalışan işçiler kaldırımın üzerinde yemek yemesi görenlerin yüreğini sızlattı.

Çorlu Belediyesi’nde yaklaşık bin çalışan yemeği dışarda kendi imkanlarıyla yiyor. Çorlu Belediyesi yemek parası verirken, işçiler öğle saatlerinde ya döner, ya simit ya tabldot yemeği yada kendi evinden getirdiği yemeği yiyor. Çorlu Belediyesi’ne ait yemekhane bulunmazken işçiler ise sağda solda karnını doyurmak zorunda kalıyor. Belediye işi yapan taşeron firmaya ait işçileri kaldırımın üzerinde yemek yerken gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

İŞÇİLER KALDIRIMLARIN ÜZERİNDE KARNINI DOYURMAYA ÇALIŞIYOR

Çorlu Belediyesi’ne ait taşeron firmada çalışan işçiler evlerinden getirdiği yemekleri kaldırımların üzerinde yemeye çalışıyor. Evden getirdikleri, domates zeytin ekmekle karnını doyurmaya çalışan işçiler kaldırıma serdikleri gazete ve sedirlerin üzerinde karnını doyurmaya çalışması tepki çekti. İşçileri kaldırımın üzerinde yemek yerken gören duyarlı vatandaşlar; “Akşama kadar güneşin anlında çalışan işçiler bu şekilde karnını doyurmaya çalışması kabul edilemez, bununla ilgili belediyenin önlem alması gerekiyor” dedi. 

YÜREKLERİ SIZLATAN GÖRÜNTÜLER 

Kaldırımların üzerinde domates ekmekle karnını doyurmaya çalışan işçilerin görüntüsü yürek sızlattı. İşçileri gören duyarlı vatandaşlar; “Gerçekten çok yazık, işçiler alın teri döküyor ama karşılığını bu şekilde alıyorlar. Hıdırağa Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde refüjlerde çalışan işçiler kaldırımların üzerinde yemek yemeye çalışıyor. İnsanın böyle yerde yemek yemesi yürekleri sızlatıyor” dedi. 

ÇORLU BELEDİYE NEDEN YEMEKHANE YAPMIYOR?

Çorlu Aş Evi’nde binlerce kişiye yemek çıkaran Çorlu Belediyesi’nin neden yemekhane yapmadığını soran vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Çorlu Belediyesi her gün binlerce dar gelirli vatandaşa yemek veriyor Aş Evi’nden ama kendi işçisine yemekhane yapıp ta yemek vermiyor. Bütün fabrikalar, işyerleri personeline çalışanına yemekhanesinden yemek çıkartıp veriyor ama belediye bunu yapmaması çok manidar. Belediyede iki üç noktada belediye işçileri için yemek vermesi gerekiyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN