Her Gün 25 Farklı Noktadan Eşya Ve Moloz Toplanıyor
Çorlu Güncel

Her Gün 25 Farklı Noktadan Eşya Ve Moloz Toplanıyor

  • 11 Temmuz 2024

Çorlu’da gelişigüzel çöp kenarlarına, kaldırımlara boş arazilere atılan eşyalar ve molozlarla ilgili Çorlu Belediyesi her gün çalışma yapıyor. Belediye ekipleri her gün 25 farklı noktadan atılan eşyaları topluyor.



Çorlu’nun en büyük sorunlarından biri de kullanılmayan eşyaların ve tadilat yapılan molozların kaldırımlara çöp kenarlarına gelişi güzel atılması tepkilere neden oluyor. Çorlu Belediyesi atılan eşyaları ve molozları toplamak için yoğun çaba harcıyor. Belediye Temizlik İşleri’nde ayrı bir birim kurularak ekipler sadece molozları ve atılan eşyaları topluyor. Belediye ekipleri ihbar gelen veya şikayet edilen noktalardaki atık eşyaları ve molozları alıyor. 
BELEDİYE EKİPLERİ DURMADAN ATIK EŞYA VE MOLOZ TOPLUYOR
Çorlu Belediyesi ekipleri durmadan moloz ve atık eşya topluyor. Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde ayrı bir birim kurularak ekipler sadece moloz ve eşya topluyor. Şikayet edilen veya belediyeye bildirilen noktalardan ekipler giderek atık eşyaları ve molozları alıp araca yüklüyor. Her gün 25 farklı noktadan eşya alınırken yine de vatandaşlar eşyalarını ve molozları atmaya devam ediyor. 
KİMİ VATANDAŞIN KOLAYINA GELİP KALDIRIMALRA ATIYORLAR 
Kimi vatandaşlar Çorlu Belediyesi’ni arayıp eşyalarını aldırması gerekirken kolaya kaçıp eşyaları ve molozları kaldırıma veya çöp kutularının kenarlarına bırakıyor. 26 mahallesi bulunan Çorlu’da belediye ekipleri sabahtan akşama kadar atık eşya ve moloz toplamak zorunda kalıyor. 
ATIK EŞYA VE MOLOZLAR İÇİN BELEDİYEYİ ARAMAK YETERLİ 
Çorlu Belediyesi atık eşya ve molozların toplanmasıyla ilgili sürekli açıklama yapıyor. Çorlu Belediyesi telefon numaraları da verilerek numaraların aranması isteniyor. Çorlu Belediyesi’nden molozlarla ilgili yapılan açıklama şöyle; “Bu tür atıkları atanlar tespit edilerek haklarında cezaî işlem uygulanmakla birlikte, atıkların temizlenmesi için ücret tahsil edilmektedir. Ekiplerimiz program dâhilinde bu atıkları makbuz karşılığında adresinizden almaktadır. Sokaklar çöplük değil, ortak yaşam alanlarımızdır. Lütfen, sokaklarımıza da evimiz gibi bakalım ve temiz tutalım. İnşaat atıkları, moloz, eski ev eşyası ve ağaç dallarını çöp konteynerleri ya da çevresine atmayın, arayın biz alalım. İnşaat atıkları, eski ev eşyaları ve ağaç dalları gibi atıklarınız için Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz 0533 020 59 59 ve 444 99 59 numaralı telefondan ulaşarak bilgi alabilir ve kayıt oluşturabilirsiniz” denildi. 
İMMDAT ŞAHİN