Dün Yapıldı Bugün Kazıldı!!!
Çorlu Güncel

Dün Yapıldı Bugün Kazıldı!!!

  • 12 Temmuz 2024

Çorlu'da Hıdırağa Mahallesi'nde Salih Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Ballıoğlu Sokağı, son günlerde yerel yönetimler arasındaki koordinasyon eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlarla gündeme geldi. Çorlu Belediyesi ekiplerinin sadece 2 gün önce asfaltlama çalışması yaptığı sokağın, dün Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ekipleri tarafından kazılması, bölge sakinlerinde büyük tepkilere yol açtı.

Vatandaşlar, yapılan işlerin koordinasyonsuzluk nedeniyle boşa harcanan kaynaklar olduğunu dile getirerek: "Buralara harcanan paralar bizlerin parası. Çorlu Belediyesi asfalt yapıyor, ancak TESKİ veya diğer kurumlar aynı sokakta çalışma yaparak bu işleri bozuyor. Bu kurumlar arası iletişimsizlik yüzünden bizlerin vergileri boşa gidiyor” dediler.

Çorlu'da yaşanan bu tür koordinasyon eksikliklerinin sadece mali açıdan değil, aynı zamanda vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilediğini ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerden sorunun çözülmesi ve bundan sonra benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiler.  Vatandaşlar benzer sorunların sıkça yaşandığı bu tür altyapı çalışmalarında, kurumlar arası işbirliği ve iletişimin sağlanması gerektiği vurguladı. 

Vatandaşlar, bu tür koordinasyon sorunlarının hem zaman kaybına hem de mali kayıplara neden olduğunu ve bu durumun vatandaşların mağduriyetine yol açtığını ifade ederek, yerel yönetimlerden daha dikkatli ve koordineli çalışmalar yapılmasını beklediklerini belirtiler.