Yaya Geçidi Çizgileri Hala Çizilmedi
Çorlu Güncel

Yaya Geçidi Çizgileri Hala Çizilmedi

  • 17 Temmuz 2024

Erdal İnönü Caddesi üzerindeki kavşakta yapılan düzenlemenin üzerinde aylar geçmesine rağmen yaya geçidi çizgileri hala çizilmedi.

Kazımiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi ile Kurtuluş Caddesi’nin kesiştiği kavşakta belediye ekipleri düzenleme yapmıştı yeni düzenlemede yaya geçitlerinin sadece tabelası dikildi. Çalışmaların üzerinden aylar geçmesine rağmen yaya geçidi çizgileri hala çizilmeyi bekliyor. Yaya geçidi tabelası koyan belediye ekipleri yaya çizgilerini çizmeyi unuttu, aynı zamanda yayaların geçeceği kaldırımlarda rampaların olmaması da dikkatlerden kaçmadı. Engelli vatandaşlar için kaldırımlarda engelli rampalarının bulunması gerekirken yeni kavşak düzenlemesinde buna önem gösterilmemesi tepki çekti. 

TABELA VAR ÇİZGİ YOK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçtiğimiz aylarda Erdal İnönü Caddesi’ndeki kavşakta düzenleme yapmıştı. Düzenleme kapsamında yan yollar açılarak trafik akışının daha rahat olması hedeflendi. Kavşaktaki düzenleme sona ererken, yaya geçidi çizgilerinin çizilmemesi ve kaldırımlara engelli rampalarının yapılmaması vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Yaya geçidi tabelasını koyan büyükşehir belediyesi çizgilerini ise çizmedi. 

KALDIRIMLARDA ENGELLİ RAMPASI YOK

Yeni yapılan yaya geçidi güzergahında kaldırımların yüksek olması dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar kaldırımlara çıkarken büyük zorluk yaşıyor. Kaldırımlarda engelli rampalarının olmaması ve kaldırımların yoldan yüksek olması vatandaşlara büyük zorluk yaşatıyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Kavşakta düzenleme yapıldı fakat yayalar unutuldu. Sadece tabela var çizgiler yok, kaldırımlar yüksek engelli ve yaşlılar kaldırıma çıkamıyor” dedi. 

VATANDAŞLAR DAHA NE KADAR BEKLEYECEK

Aylardır yaya geçidi çizgileri ve engelli rampalarının yapılmadığı kavşakta vatandaşlar daha ne kadar bekleyeceğiz diyerek tepkilerini dile getirdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yapılan yeni düzenleme sonrasında yaya geçidi çizgileri çizilmeden bırakıldı. Engelli rampaları da yapılmadı. Aylardır yapılmasını bekliyoruz. Belediye neden yapmıyor anlamış değiliz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN