Marmara Denizine Yosundan Girilmiyor!
Çorlu Güncel

Marmara Denizine Yosundan Girilmiyor!

  • 22 Temmuz 2024

Havaların sıcak olduğu şu günlerde vatandaşlar Marmara Denizi’ne akın ediyor, denize girmeye çalışan vatandaşlar denizde yoğun yosun olmasına tepki gösteriyor.



Sahillerin ve denizin temiz olmadığını belirten vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tepkilerini dile getirdi. Çorlu’dan ve çevre ilçelerden Yeniçiftlik sahiline akın eden vatandaşlar denizdeki yosun nedeniyle denize giremiyor. Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik Mahallesi’nde tatil yapmak içine gelen vatandaşlar, 15 kilometrelik sahil alanının kirli olmasından şikayetçi. İstanbul’dan Tekirdağ’a tatil yapmak için gelenlerin en çok tercih ettiği plajlar arasında olan Yeniçiftlik plajında bulunan yosunlar ve plaj kumun kirli olması vatandaşları tedirgin ediyor. 
HER GÜN YENİÇİFTLİK SAHİLİNE BİNLERCE KİŞİ GELİP GİDİYOR
Yeniçiflik Sahili’ndeki yosunların oluşturduğu kirliliğe dikkat çeken vatandaşla, “Bu kadar güzel bir sahilde hiçbir bakım yok. Temizlik yok. Mesela bu yosunlar kenara toplanıyor. Alınmış olsa yani temizlenmiş olsa görüntü kirliği olmayacak. Rüzgar da ters esiyor. Yosunlar kıyıya geliyor. Bu bir rezalettir. Hiçbir yetkili yok gelmiyor temizlemiyor. Her gün Yeniçiftlik sahiline binlerce kişi geliyor, binlerce kişi bu yosunu görüyor, etraftaki pisliği görüyor” dedi. 
VATANDAŞLAR TEMİZ SAHİL VE TEMİZ DENİZ İSTİYOR 
Yeniçiflik sahilinin ve denizinin temizlenmesini isteyen vatandaşlar, “Buranın bir an önce temizlenmesini istiyoruz.  Gelenler alkol şişelerini denize bırakıp gidiyorlar. Biz böyle bir çevre istemiyoruz. Denizdeki yosun çok fazla yosun insanların ayaklarına bulaşıyor. Yosun nedeniyle insanların ayakları yemyeşil oluyor” dedi.     
YOSUNDAN İNSANLARIN AYAKLARINA VE VÜCUTLARINA YAPIŞIYOR 
Yeniçiflik sahilinde denize girmeye çalışan vatandaşlar denizden çıktığı zaman yemyeşil oluyor. Yosunlar insanların ayaklarına ve vücutlarına yaşıyor. Yosunların temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar rahat rahat denize giremediklerini belirtti. Konuşmasını sürdüren vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden sahillerin ve denizin temizlenmesini talep ediyoruz. Denizler kendi haline bırakılamaz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN