Okul Yolu Bu Dönemde Kaldı
Çorlu Güncel

Okul Yolu Bu Dönemde Kaldı

  • 22 Temmuz 2024

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda açılan Necati Perihan Kervancı Ortaokulu’na giden yolların bozuk olması hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisini çekiyor.



Kervancı ailesi tarafından Zafer Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerine yapılan Necati Perihan Kervancı Ortaokulu’nda tam 1200 öğrenci eğitim görüyor. 30 derslikli okulun önündeki Cumhuriyet Bulvarı toz toprak içinde olurken okul yolu hala yapılmadı. Bir yıl boyunca yolun yapılması beklenirken Eylül Ayı’nda 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak. Okulun başlamasına az bir süre kala okul yolunun hala yapılmaması öğrenci velilerinin tepkisini çekiyor. Cumhuriyet Bulvarı’nın tek şerit olarak kullanılması nedeniyle okul giriş ve çıkış saatlerinde trafiğe neden oluyor.  
1200 ÖĞRENCİ MAĞDUR OLUYOR 
Geçtiğimiz yıl Necati Perihan Kervancı Ortaokulu’nda eğitim öğretim başladı. Cumhuriyet Bulvarında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi alt yapı çalışmalarını tamamlamaya çalışırken yolların bozuk olması tepkilere neden oluyor. Öğrenci velileri okul açılalı bir yıl oldu ama okul yolu hala yapılmadı Cumhuriyet Bulvarı ne zaman yapılacak merak ediyoruz” dedi. 
CUMHURİYET BULVARINDAN ÇAMUR TOZ EKSİK OLMUYOR 
Yağmurlar başladığı zaman okulun etrafının çamur olacağını belirten öğrenci velileri gazetemize konuştu: “Okul açılalı bir yıl oldu fakat yollar bir türlü yapılmadı. Yağmur yağdığı zaman çamur, rüzgar olduğu zaman toz eksik olmuyor. Biran önce okulun yollarının yapılmasını bekliyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu konuda acele etmeli ve yolu buran önce yapmalıdır” dedi.  
VELİLER VE VĞRENCİLER YOLLAR BİRAN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR
Cumhuriyet Bulvarı’ndaki toprak yolların biran önce yapılmasını isteyen öğrenci velileri konuşmasını sürdürdü: “Cumhuriyet Bulvarı biran önce asfaltı atılıp tamamlanması gerekiyor, bu kışın bu şekilde olursa gerçekten çok zor bir dönem geçirir çocuklar ve bizler. Okulun önü ana baba günü gibi oluyor, dar yol olduğu için araçlar gidip gelemiyor. Okulun yanındaki yapıldı ama Cumhuriyet Bulvarı hala yapılmadı. Biran önce buradaki yolun yapılmasını istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN