Hastaneye Ek Hizmet Binası Yapılacak Mı?
Çorlu Güncel

Hastaneye Ek Hizmet Binası Yapılacak Mı?

  • 23 Temmuz 2024

Her yıl 2 milyona yakın hasta tedavi eden Çorlu Devlet Hastanesi’ne 300 yataklı ek hizmet binası yapılması planlanıyordu, yıllardır beklenen proje bir türlü hayata geçmedi.



Her yıl Çorlu Devlet Hastanesi’ne ek hizmet binası yapılacağı konuşulurken bir türlü yapılmaması da tepkileri beraberinde getiriyor. Her gün binlerce hastanın tedavi gördüğü Çorlu Devlet Hastanesi’ne çevre il ve ilçelerden de hasta geliyor. Durum böyle olunca Çorlu Devlet Hastanesi’nin yoğunluğu da artıyor. Her geçen yıl nüfusu artan Çorlu’da devlet hastanesi kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Ergene İlçesi’ne yapılacak olan devlet hastanesinin 2026 yılında hizmeti girmesi beklenirken, Ergeneli vatandaşlarda Çorlu Devlet Hastanesi’ne gelip tedavi görüyor. 
HER YIL MUAYENE, AMELİYAT, DOĞUM, TOMOGRAFİ VE MR SAYILARI ARTIYOR 
Çorlu Devlet Hastanesi’nde 2023 yılında toplam 1 milyon 971 bin hasta muayene edilirken, ameliyat gruplarına göre 23 bin hastanın ameliyatı gerçekleştirildi.  Çorlu Devlet Hastanesi’nde 1 yıl boyunca muayene edilen hasta sayısı 1 milyon 971 bin 343 kişi olurken evde sağlık takip edilen hasta sayısı ise 3 bin 659 kişi oldu. Her yıl muayene edilen hasta sayısı artan Çorlu Devlet Hastanesi hem Çorlu hem de bölgeden gelen insanlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Polikliniklerde muayene edilen hasta sayısı 1 milyon 670 bin 716 kişi olurken acil serviste muayene edilen hasta sayısı ise 300 bin 627 kişi oldu. Toplamda 1 milyon 971 bin kişi Çorlu Devlet Hastanesi’nden 2023 yılında sağlık hizmeti aldı. Çorlu Devlet Hastanesi’nde 2023 yılında 23 bin 572 ameliyat yapıldı, 71 bin tomografi ve 62 bin MR çekimi yapıldı. Çorlu Devlet Hastanesinde toplam görüntüleme sağlık hizmetleri 133 bin hastaya hizmet verildi. 
SADECE ÇORLU’DAN DEĞİL ÇEVRE İL VE İLÇELERDE DE HASTALAR GELİYOR 
Çorlu Devlet Hastanesi’ne sadece Çorlu’dan değil çevre il ve ilçelerden de hastalar gelerek muayene oluyor. Özellikle randevu konusunda sıkıntı yaşanan Çorlulu vatandaşlar Çorlu Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasının yapılmasını istiyor. Her yıl nüfusu artan Çorlu’da hastane yetersiz gelirken, biran önce hastane kapasitesinin artırılması bekleniyor. 
SAĞLIK BAKANLIĞINA TALEPLER İLETİLİYOR 
Devlet Hastanesi’ne yapılacak 300 yataklı ek hizmet binası için siyasiler belli dönemlerde Sağlık Bakanlığı’na taleplerini iletiyor. 2022 yılında dönemin AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Keskin gazetemize yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığına 300 yataklı ek hizmet binasını ilettiklerini onlarında değerlendirmeye aldığını belirtmişti. 
300 YATAKLI EK HİZMET BİNASIYLA İLGİLİ SOMUT BİR ADIM YOK
Çorlu Devlet Hastanesine yapılması planlanan 300 yataklı ek hizmet binasıyla ilgili şu ana kadar hiçbir somut adım atılmadı. Milletvekilleri ve siyasiler konuyu Sağlık Bakanlığına iletirken şu ana kadar konu sadece sözde kaldı, somut bir adım atılmadı. 
İMDAT ŞAHİN