Afet Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor
Çorlu Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇORLU 59 AKE), afetlere hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefiyle eğitim ve farkındalık çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
AFAD Başkanlığı tarafından “Hafif Düzey Arama Kurtarma Eğitmeni” olarak akredite edilen ve bölgenin ilk akredite Çorlu Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, okullarda ve iş yerlerinde afet farkındalık eğitimleri gerçekleştiriyor.
Çorlu Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde planlanan ve aralık ayında gerçekleştirilen eğitimler ile faaliyetler kapsamında; 75. Yıl Mustafa Kemal İlkokulu'nda 249 kişiye “Afet Farkındalık Eğitimi” verilirken Yunus Emre İlkokulu'nda ise 364 kişiye “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi” verildi. ÇORLU 59 AKE ekipleri ayrıca, Orion Avm'de yönetim tarafından organize edilen ve 46 kişinin katıldığı bir tatbikata gözetmen olarak katılım sağlayarak tecrübelerini paylaştı. Eğitimlerde, deprem, yangın, sel gibi afetlerde alınması gereken önlemler, doğru davranış biçimleri ve afet sonrasında yapılacaklar detaylı bir şekilde ele alınıyor. Katılımcılar, eğitimler sayesinde bireysel ve toplumsal afet bilincini geliştirme fırsatı buluyor.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Afetlere hazırlıklı olmak, bireylerin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biridir. ÇORLU 59 AKE ekibimizle bu sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz." dedi.
Çorlu Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇORLU 59 AKE), toplumun her kesimini afetlere karşı bilinçlendirmeye yönelik eğitimlerle daha güvenli bir gelecek için çalışmaya devam edecek.
Aytaç Göçmen, İşçileri Sendikalarda Örgütlenmeye Çağırdı
Asgari ücretin 22 bin 104 lira açıklanmasıyla birlikte Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aytaç Göçmen işçileri sendikalarda örgütlenmeye çağırarak toplu sözleşme hakkı kazanmasını istedi.
Hükümetin başarısız ekonomik programının faturası yine emekçi işçi sınıfına kesilmiştir diyen Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aytaç Göçmen biran önce işçi sınıfının örgütlü mücadeleye geçerek kendi çalıştıkları iş kollarında örgütlenmeye davevt ediyorum. Sendikasız çalışanlar gerçekten zor sürece doğru gidiyor diyen Başkan Göçmen biran önce işçi sınıfının örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi.
EKONOMİK KRİZİN FATURASI YİNE EMEKÇİYE KESİLMİŞTİR, 22 BİN LİRA REVA MI?
Asgari ücretin 22 bin 104 lira olarak açıklanmasına tepkiler sürüyor. Sendikalar ardı ardına açıklama yaparak 22 bin 104 liranın kabul edilemez olduğunu vurguluyor. Bir açıklamada Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aytaç Göçmen’den geldi. Aytaç Göçmen işçileri sendikalarda örgütlenmeye çağırdı. Açıklama yapan Aytaç Göçmen, “Hükümetin başarısız ekonomik programının faturası yine emekçi işçi sınıfına kesilmiştir. 22 bin 104 lira revamıdır. Bir an önce işçi sınıfının örgütlü mücadeleye geçerek kendi çalıştıkları iş kollarında örgütlenmeleri gerekir. İşçi sınıfı bu gaflet uykusundan biran önce uyanmalı yoksa sendikasız çalışanları gerçekten çok zor bir süreç bekliyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Bu Olay ‘Pes' Dedirtti
Sarılar Mahallesi’nde 8 köye su sağlayan ana su boru hattı, İnşaatların yapıldığı parsellerin içinden geçtiği için temel kazımı sırasında patladı, duruma vatandaşlar tepki gösterdi.
Sarılar Mahallesi’nde bir vatandaş inşaat ruhsatını alarak temel kazmak için kepçe çağırdı, kepçe alışmalarına başladıktan kısa süre sonra su borusunun patladığı görüldü. Su borusu inşaat yapılacak parselin ortasında ve yerin sadece 60 santimetre derinliğinde olması sebebiyle kepçenin kazı çalışması sırasında patladı. Olay yerine TESKİ ekipleri geldi, TESKİ ekipleri patlayan borunun 8 köye su sağlayan ana boru olduğunu ifade etti. Vatandaşlar ise duruma şaşkın, içme suyu hattının inşaat yapılacak parsellerin ortasında ne işi var diyerek duruma tepki gösterdi.
İNŞAAT YAPILACAK PARSELLERİN ORTASINDAN İÇME SUYU HATTININ GEÇMESİ ŞAŞKINLIK YARATTI
İnşaat ruhsatı aldıktan sonra temeli kazan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Su borusunun hemen parselin ortasından ve 60 santimetre derinliğinde geçmesi ve inşaatı yapacak vatandaşların bunu bilmemesi sebebiyle su borusu patladı, vatandaşlar bu duruma anlam veremedi.
8 KÖYE SU SAĞLAYAN HAT SARILAR MAHALLESİDE İNŞAAT PARSELLERİNİN ORTASINDAN GEÇİYOR
8 köye su sağlayan hattın Sarılar Mahallesi’nden geçmesi ve bu hattın inşaat yapılacak parsellerin içinde kalması nedeniyle borular patladı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar gazetemize konuştu: “Su borusu patladıktan sonra TESKİ’ye haber verildi, TESKİ ekipleri buradaki hattın 8 köye su sağladığını belirtti. 8 köye su sağlayan hattın parseller içinden geçmesi tabi kabul edilemez” dedi.
TESKİ’NİN SU HATTI GÜZERGÂHINI DEĞİŞTİRMESİ BEKLENİYOR
İnşaat yapılacak parsellerin içinden geçen su hattının güzergâhını değiştirmek için TESKİ’nin yakın zamanda proje çıkarması bekleniyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre TESKİ su hattının güzergâhını yol boyunca geçirmesi planlanıyor. İnşaat yapılacak parsellerin içinde olan su hattı yeni projeyle birlikte yol boyunca taşınacak.
İNŞAAT YAPACAK VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU
İnşaat ruhsatı alan vatandaşlar su hattı nedeniyle inşaat çalışmaları yarım kaldı. Şimdi inşaat ruhsatı alan vatandaşlar su hattının güzergahı değiştirilmeden inşaatlarını yapamayacak. TESKİ’nin biran önce su hattının güzergahını değiştirmesi ve inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Yaşanan bu olay şaşkınlık yaratırken TESKİ’nin ve belediyelerin plansızlığı tepki çekti.
İMDAT ŞAHİN