• Sanayi Tesisine Çed Toplantısında “Hayır” Denildi
  • Sanayi Tesisine Çed Toplantısında “Hayır” Denildi
  • Sanayi Tesisine Çed Toplantısında “Hayır” Denildi
Çorlu Güncel

Sanayi Tesisine Çed Toplantısında “Hayır” Denildi

  • 04 Mart 2021
  • 985 Kez Okundu

Ergene’nin Karamehmet Mahallesinde 2 bin 800 dekar alanda yapılması planlanan PAKOP Plastik Sanayi tesisi ile ilgili düzenlenmek istenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı protestolara sahne oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, katılım sağlanmamıştır diye tutanak tuttu.


Ergene’nin Velimeşe Mahallesi’nde bir otelde gerçekleştirilen ÇED toplantısı protestolara sahne oldu. Otelin önünde buluşan milletvekili ve STK temsilcileri basın açıklamasının ardından içeri girerek tarım arazisine sanayi tesisi istemediklerini belirtti. Düzenlenmek istenen ÇED toplantısına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkan Vekili Erhan Baştak, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
TARIM ARAZİLERİ SANAYİYE ÇEVİRİLİYOR, BİZ BUNA DUR DİYECEĞİZ
Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptığı açıklamada; “Gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam yaşatabilmek için buradayız biz sanayiye karşı değiliz. Ergene’de 8 tane sanayi bölgesi var. Doluluk oranı %30. OSB’de doluluk oranı %42. Burada alanlar daha dolmamışken buraya birinci sınıf tarım alanına siz nasıl sanayi açarsınız. Devlettin kaynaklarını kullanarak toplaştırma yapılan araziyi tarımdan çıkartıp sanayiye çeviriyorsunuz. Ziraat fakültesinde bir rapor var içler acısı. Buralar en verimli topraklar buraları kimseye yedirmeyeceğiz. Gelin el birliğiyle oradaki OSB’lerle kanunlar çerçevesinde yapın ama Karamehmet köyünün göbeğinde bunu yapıyorsanız biz buna dur diyeceğiz.” dedi.
TÜRKİYE’NİN EN KİRLİ OLDUĞU YER ÇORLU 
Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Sedat Tekneci ise yaptığı açıklamada; “Anayasamızın 56. maddesine göre herkes sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek ve çevrenin kirlenmesinde Devletin ve vatandaşın görevi bizler bir vatandaş olarak çevremizi korumak durumundayız. Türkiye’nin her yerinde raporlar hazırlandı ve açıklanmadı. Türkiye’nin en kirli olduğu yer Çorlu, Çerkezköy bu kadar kirliliğin yoğun olduğu bir yerde plastik sektörünün doğadaki kalıntılarının yok olması yüzyıllar olarak düşünülürse gerçekten çevremize büyük bir zarar verecek ve biz itirazlarımızı dile getirdik” dedi. 
İMDAT ŞAHİN