• Chp Kadın Kollarından 5 Aralık Açıklaması
  • Chp Kadın Kollarından 5 Aralık Açıklaması
Çorlu Güncel

Chp Kadın Kollarından 5 Aralık Açıklaması

  • 06 Aralık 2021
  • 902 Kez Okundu

CHP Çorlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Erözkan, 5 Aralık Türk kadınına seçme seçilme hakkı verildiği gün ve Dünya Kadın Hakları günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

5 Aralık 1934 yılında Türk kadınını genel seçimlere katılma ve milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu gün olduğunu belirten Fatma Erözkan, Türk kadınının seçme seçilme hakkını Avrupa ülkelerinden çok önce kazandığını belirtti. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismara karşı olduklarını belirten Fatma Erözkan, kadına seçme seçilme hakkı verilmesinin demokrasinin güzel bir örneği olduğunu vurguladı. 
KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ İSTİSMARA KARŞIYIZ 
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımıza 5 Aralık 1934’de Türk kadınını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur” diyen CHP Çorlu Kadın Kolları Başkanı Fatma Erözkan, “Türk kadını, seçme ve seçilme hakkını, Avrupa ülkelerinden çok önce kazanmıştır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan biz kadınların duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismara karşıyız. Biliyoruz ki kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokrasinin en güzel örneğidir. Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin gücü olmaya devam edeceklerdir. Çünkü bizler bağımsızlık, eşitlik ve aydınlık meşalesinin yılmaz taşıyıcılarıyız. Varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması dileklerimle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 
CANA ALTAY