• Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
  • Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
  • Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
  • Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
  • Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
  • Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
  • Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?
Çorlu Güncel

Tema Parkı Daha Kaç Yıl Bekleyecek?

  • 07 Haziran 2022
  • 813 Kez Okundu

Zafer Mahallesi’nde 160 dönümlük Tema Parkı yıllardır atıl vaziyette bekliyor. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde bulunan Tema Parkı çalışmalarına bu yıl da başlanamadı.

Çorlulu vatandaşların nefes alabileceği ender yerlerden biri olan Tema Parkı yıllardır atıl vaziyette bekliyor. Alkol fuhuş olaylarıyla sürekli gündeme gelen Tema Parkı bir türlü halkın hizmetine sunulamadı. Her yıl yapılacağı konuşulan Tema Parkı’nda maalesef bir adım atılmadı. Yaz dönemi gelmesine rağmen parkta hiçbir çalışma yok. 
160 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALANDAN VATANDAŞLAR FAYDALANAMIYOR 
Zafer Mahallesi Çorlu Devlet Hastanesi’nin hemen alt kısmında bulunan Tema Parkı’nda vatandaşlar faydalanamıyor. Uyuşturucu fuhuş ve alkol olaylarının olduğu Tema Park bir türlü halkın hizmetine sunulamadı. Tema Parkı’yla ilgili gazetemi konuşan vatandaşlar, “Yıllardır Tema Parkı atıl bir şeklide bekliyor. Bir türlü harekete geçilmedi. 160 dönümlük yeşil alan var ve vatandaşlar olarak bizler faydalanamıyoruz. Burada uyuşturucu fuhuş ve alkol gibi olaylar oluyor, kullanılmadığı zaman atıl bir yerde bunların olması doğal, biran önce hizmete girmesini bekliyoruz” dedi. 
TEKİRDAĞ VALİLİĞİ YILLARDIR NEYİ BEKLİYOR?
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde bulunan Tema Parkı’nda çalışmaların bir türlü başlamaması tepkilere neden oldu. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Tekirdağ Valiliği yıllardır neyi bekliyor, neden bir çalışma başlatmıyor, burası hazır alan çok masrafı olmayacak bir yer, bunu yapmak bu kadar zor mu? Yıllardır yeşil alandan mahrum yaşıyoruz. Bu bölgedeki insanlar hafta sonları özellikle havaların ısınmasıyla buradan faydalanır, piknik yapar, yürüyüş yapar” dedi. 
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YEL 2022 YILINDA ÇALIŞMALAR BİTECEK DEMİŞTİ  
01 Haziran 2021 tarihinde Çorlu’ya yaptığı ziyarette Tema Parkı’nı sorduğumuz AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel çalışmaların 2022 yılında biteceğini belirtmişti. Ama yaz dönemine girilmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Gazetemizin Tema Parkı’yla ilgili sorduğu soruya Mustafa Yel şu cevabı vermişti: “YİKOP bünyesinde yapılacak Tema Parkıyla ilgili biz valiliğimizle görüştük. Onlarda bu konuyla ilgili planlama ve proje çalışmalarına başladılar. Tahmin ediyorum ki önümüzde ki yıl bitirecekler. Bu yıl bitmeyecek. Önümüzdeki yıl inşallah orayı halkımıza kazandıracağız. Orayı takip ediyoruz” demişti. 
ÇORLULU VATANDAŞLAR BİRAN ÖNCE ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASINI BEKLİYOR
Çalışmaların biran önce başlamasını isteyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “160 dönümlük Tema Parkı’yla ilgili çalışmaların biran önce başlamasını bekliyoruz, burayla ilgili sürekli sözler söyleniyor ama adım atılmıyor. Tema Parkı’nın biran önce halkın hizmetine sunulmasını dört gözle bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN