• Peşpeşe Gelen Otobüsler Trafiği Kilitliyor
  • Peşpeşe Gelen Otobüsler Trafiği Kilitliyor
  • Peşpeşe Gelen Otobüsler Trafiği Kilitliyor
  • Peşpeşe Gelen Otobüsler Trafiği Kilitliyor
Çorlu Güncel

Peşpeşe Gelen Otobüsler Trafiği Kilitliyor

  • 24 Haziran 2022
  • 683 Kez Okundu

Kumyol Caddesi üzerinde peşpeşe gelen belediye otobüsleri durağa giremeyince trafik olumsuz etkileniyor.

Çorlu’da Omurtak ve Kumyol Caddesi üzerinde seyreden belediye otobüsleri peş peşe geldikleri zaman bazı otobüsler durağa giremiyor. Diğer otobüs duraktan ayrılmadan durağa giremeyen belediye otobüsleri mecburen yolda beklemek zorunda kalıyor. Yolda bekleyen belediye otobüsleri trafiğin durmasına neden olurken sürücüler arkada kuyruk oluşturuyor. 
ARALARINDA MESAFE OLSA TRAFİKTE SORUN YAŞANMAYACAK 
Arka arka gelen belediye otobüsleri mecburen duraklara girmek zorunda kalıyor. 3 otobüsün peş peşe gelmesi nedeniyle iki otobüs durağa girerken diğer otobüs mecburen onların duraktan çıkmasını bekliyor. Diğer otobüs duraktan çıkıncaya kadar yolda beklemek zorunda kalan otobüs ise yoldaki trafiği bekletiyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Otobüsler peş peşe gelmeseler aralarında ikişer üçer dakika mesafe olsa, bu sorun yaşanmayacak. Bir otobüs yolcularını aldıktan sonra diğer otobüs durağa girecek böylelikle trafik bu durumdan etkilenmeyecek” dedi. 
ARAÇLAR OTOBÜSÜN DURAĞA GİRMESİNİ BEKLİYOR
Otobüslerin durağa girmesini bekleyen sürücüler dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Trafiğin olumsuz etkilendiği bu durumla ilgili çözüm isteyen araç sürücüleri yetkililere seslendi: “Otobüsler durağa giremediği zaman yolda bekliyor. Otobüs durağa girene kadar bekliyoruz, o zaman uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bunların önüne geçilmesi gerekiyor. Otobüslerin özellikle çarşı merkezine girerken aralarında mesafe olması gerekiyor” dedi. 
AMBULANS İTFAİYE NASIL GEÇECEK
Otobüslerin trafiği olumsuz etkilemesini değerlendiren vatandaşlar, “Özellikle çarşı merkezinde bu sorunları çok yaşıyoruz, belediye otobüslerinin bu konuda aralarında belli bir mesafe olup trafiği durdurmamaları gerekiyor. Buradan ambulans itfaiye geçmeye çalışsa nasıl geçecek. Trafiğin durduğu yerde araçlar nereye kaçacak. Bu konuda mutlaka bir çalışma yapılması gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN