• Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
  • Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
  • Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
  • Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
  • Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
  • Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
  • Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi
Çorlu Güncel

Başkan Sarıkurt “Afet Yaşandı” Dedi

  • 31 Mayıs 2023
  • 620 Kez Okundu

Salı günü Çorlu’da meydana gelen aşırı sağanak yağış sonrası birçok bölge sular altında kaldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaşanan sağanak yağış sonrası yaptığı açıklamada, “kentimizde afet yaşandı” ifadelerini kullandı.



Sağanak yağışın ardından birçok bölgenin sular altında kalması ve binaların bodrum katlarına dolan sular nedeniyle Çorlulu vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çoğu araç suların içine gömülürken, caddeler boydan boya suya gömüldü. Yaşanan sağanak yağış sonrası sahada incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaşanan sel felaketini gözleriyle gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kentte afet yaşandığını ve metrekare boşuna yaklaşık 61 kg yağış düştüğünü ifade etti. 
METREKARE BAŞINA 61 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ 
Yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kıymetli hemşehrilerim, bugün kentimizde bir afet yaşandı. Öğle saatlerinde Çorlu’muzun merkezinde, bir saat içerisinde metrekare başına yaklaşık 61 kg yağış bırakan süper hücre adı verilen meteorolojik bir afet meydana geldi. Bu kuvvetli yağış çekirdeği özellikle kentimizin güneyinde etkili oldu ve bu bölgeye çok kısa süre içerisinde düşen yağış miktarı maalesef olumsuz durumlara yol açtı. Çorlu'muzun yıllık yağışının 8’de 1’i sadece bir saat içerisinde düştü ve pek çok mağduriyet yaşanmasına sebep oldu” dedi. 
YAŞANAN BU AFET DE İKLİM KRİZİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ HEPİMİZ GÖRMÜŞ OLDUK
Konuyla ilgili açıklamasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ yetkilileri ile birlikte afetin gerçekleştiği bölgede incelemede bulunduk. İş makineleri çalışırken bizler de hemşehrilerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’mızı oluştururken kentimizi iklim değişikliğine dirençli hâle getirmeyi amaçlamıştık. Bugün yaşanan bu afet de iklim krizinin ne denli büyük bir sorun olduğunu bir kez daha hepimize göstermiş oldu. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, daha büyük felaketlerin yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN