Atatürk Meydanı'ndaki Kavşak Düzenleme Bekliyor
Çorlu Güncel

Atatürk Meydanı'ndaki Kavşak Düzenleme Bekliyor

  • 15 Temmuz 2024

Atatürk Meydanı’ndaki kavşakta özellikle akşam saatlerinde trafik kilitleniyor, sürücüler kavşakla ilgili düzenleme yapılmasını istiyor.

Çorlu’nun en büyük caddelerinden Omurtak Caddesi’nin ve Kumyol Caddesi’nin birleştiği Atatürk Meydanı’ndaki kavşak düzenleme bekliyor. Kumyol Caddesi’nden ve Omurtak Caddesi’nden Şinasi Kurşun Caddesi’ne  dönmek isteyen araçlar büyük yoğunluk oluşturuyor. Omurtak Caddesi’nin gidiş geliş yönünde olması dönüşlerdeki refüjlerin dar olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşuyor. Şinasi Kurşun Caddesi’nde trafik yoğunlaştığı zaman Kumyol Caddesi ve Omurtak Caddelerini de etkiliyor. 

KAVŞAKTA TRAFİK FELÇ OLUYOR 

Kumyol Caddesi, Omurtak Caddesi, Şinasi Kurşun Caddesi, Boyacılar Sokağın birleştiği kavşakta özellikle akşam saatlerinde trafik kilitleniyor. Şinasi Kurşun Caddesi’ne geçmek isteyen sürücüler ile Omurtak Caddesi’ne bağlanmak isteyen sürücüler büyük kargaşaya sebebiyet veriyor. Omurtak Caddesi’nden İstanbul yönüne devam etmek isteyen sürücüler, kavşaktan ana yola bağlanmaya çalışırken, kimi sürücülerin de Şinasi Kurşun Caddesi’ne bağlanmaya çalışması nedeniyle araçlar karşı karşıya geliyor. Kavşakta yapılacak düzenleme ile trafiğin önüne geçilmesini isteyen sürücüler yetkililere seslendi. 

KAŞVAKTAKİ TRAFİK SORUNU UZUN ARAÇ KUYRUKLARINA SEBEP OLUYOR 

Kavşakta meydana gelen trafik sorunu nedeniyle hem Kumyol Caddesi’nde hem de Omurtak Caddesi’nde uzun araç kuyruklarına sebep oluyor. Konuyla ilgili konuşan araç sürücüleri, “Atatürk Meydanı’ndaki kavşakta meydana gelen trafik nedeniyle Kumyol Caddesi ve Omurtak Caddesi’ndeki trafik bundan etkileniyor. Biran önce bir düzenleme yapılması gerekiyor” dedi. 

AMBULANS İTFAİYE ARAÇLARI GEÇEMİYOR

On binlerce kişinin yaşadığı şehir merkezinde ambulanslar ve itfaiye araçları hem Omurtak Caddesi’nden hem de Kumyol Caddesi’nden ilerleyemiyor. Trafik sorunu nedeniyle ambulans ve itfaiye araçları dakikalarca trafiğin içinde beklemek zorunda kalıyor. İnsan hayatını yakından ilgilendiren ambulans ve itfaiye araçlarının geçememesi tepki çekiyor.

İMDAT ŞAHİN