• Okulun Çehresi Değişti
  • Okulun Çehresi Değişti
Çorlu Güncel

Okulun Çehresi Değişti

  • 16 Nisan 2024
  • 317 Kez Okundu

Deprem nedeniyle güçlendirme çalışmalarının başladığı Gazi İlkokulu baştan ayağa yenilendi, bina güçlendirilirken dış cephesi de yenilendi.

İki bloğun bulunduğu Gazi İlkokulu’nda tek katlı olan blok ve iki katlı olan blokların güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Tek katlı olan binanın geçmişi çok eski olurken, iki katlı bina ise 1994 yılında yapıldı. Tek katlı bina 1930’lu yıllarda hastane ve Ordu Evi olarak kullanıldığı belirtilirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu ziyareti kapsamında bu binaya gitmesi sebebiyle okulun ismine Gazi İlkokulu denildi. Daha önceki yıllarda farklı amaçlarla kullanılan bina 1964 yılında okula çevrildi. Daha sonra ise 1994 yılında binanın yanına yeni blok yapıldı. 

ÇORLU’YU ZİYARET EDEN ATATÜRK BU BİNA’DA KONAKLADI

1930’lu yıllarda Gazi Okulu’nun bulunduğu yerdeki tek katlı bina bir dönem hastane bir dönemde Ordu Evi olarak kullanılmış. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Atatürk Çorlu’yu ziyaretinde bu binayı ziyaret ederek konaklamış. Bina 1964 yılında okula çevrildikten sonra ismi Gazi İlkokulu yapılıyor. 1994 yılında ise tek katlı okulun yanına iki katlı bir okul binası daha inşa ediliyor. 

GAZİ İLKOKULU’NUN YENİ HALİ GÖZ DOLDURDU

Güçlendirmesi tamamlanan Gazi İlkokulu öğrencileri geçtiğimiz dönemde eğitime tekrar başlamıştı. Okulun yeni halini değerlendiren öğrenci velileri, “Gazi İlkokulu’nun güçlendirilmesi yapıldı, çocuklarımız belli bir süre başka okullarda eğitim görmek zorunda kaldı, güçlendirme bittikten sonra tekrar bu okula döndü. Şimdi okulun yeni hali çok güzel oldu. Çocuklarımız sağlam bir bina da eğitim görmesi bizleri sevindiriyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN