• Özgür Özel Sözünü Tuttu, Duruşmaya Katılacak
  • Özgür Özel Sözünü Tuttu, Duruşmaya Katılacak
Çorlu Güncel

Özgür Özel Sözünü Tuttu, Duruşmaya Katılacak

  • 24 Nisan 2024
  • 267 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Şubat tarihinde yapılan duruşma sonrası yaptığı açıklamada 25 Nisan’da yine geleceğini belirtmişti. Özgür Özel bir kez daha tren kazası duruşmasına katılacak.

25 Nisan Perşembe gününe ertelenen tren kazasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de katılacak. Saat 9.00’da Santral Durağından başlayıp Halk Eğitim Merkezi’ne kadar devam edecek yürüyüşe de katılması beklenen Özgür Özel mahkemeyi de takip edecek. 8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’nun Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen tren kazasında 9’u çocuk 25 vatandaşımız yaşamını yitirmişti. Açılan davada 14 sanık yargılanırken dava 5 yıldan fazladır devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 29 Şubat Perşembe günü görülen duruşmaya da katılmıştı, 29 Şubat tarihinde karar verilmesi beklenirken mahkeme duruşmayı yine ertelemişti. 

ÖZGÜR ÖZEL BİR ÖNCEKİ DURUŞMAYA DA KATILMIŞTI 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 29 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen duruşmaya da katılmıştı. Karar duruşması beklenirken mahkeme heyeti duruşmayı 25 Nisan tarihine ertelemişti. Özgür Özel santral durağından mahkemenin yapılacağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne kadar tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte yürümüştü. 

ÖZGÜR ÖZEL “25 NİSAN GÜNÜ BEN YİNE BURADAYIM, BUGÜN BİN KİŞİYSEK 10 BİN KİŞİ OLACAĞIZ” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 29 Şubat tarihinde gerçekleşen duruşma sonrası yaptığı açıklamada: “burada aileler dimdik durarak adalet arıyorlar. Kazada hayatını kaybedenler yakınlarını geri getirebilecekleri yada 3 yaşında kolu kopan çocuğunun kolunu geri getirebileceği için gelmiyor buraya. Bundan sonra yaşanacak benzer bir faciaya engel olayım da ben yandım başka analar yanmasın başka evlatlar yanmasın, başka gencecik canlar toprağa düşmesin diye geliyorlar. Buradaki mücadeleyi acılı ailelerin yakarışları olarak duymayın bundan sonra hiçbir ana ağlamasın diye burada gelip duruyorlar. Yürüyorlar 19 duruşmadır burayı bırakmıyorlar. Bugün karar duruşması dendi, geldik duruşma salonu ağzına kadar doluydu. Ve normalde burada karar vermeyecek olsa avukatlara söyler, şöyle bir engelim var 2 ay sonraya erteleyeceğim der bu insanlara bu kadar zulmetmezler. Köylerinden evlerinden kalkıp yaşlı gözleriyle bastonlarıyla acılarıyla buraya gelip yoklamayı alıp iki ay sonraya erteledim demek vicdansızlıktır. Korkaklıktır. 25 Nisan günü buradan size söz olsun burada 100 kişiysek bin kişi olacağız, bin kişiysek 10 bin kişi olacağız. Bu kalabalıktan korkup ta kaçanlar şunu bilsinler 25 Nisan günü ben yine buradayım. Çok büyük bir çağrıyla çok büyük bir kalabalık ailelerin yanında olacağız. Adalet arayışının yanında olacağız. Bu adaleti bu rayların altında bırakmayacağız” demişti. 

MAHKEMENİN BU KEZ KARARINI AÇIKLAMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR 

8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’nun Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen tren kazasında 14 sanık yargılanıyor. 2019 yılında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava kapsamında bu güne kadar karar çıkmadı. 29 Şubat Perşembe Günü görülen duruşmada karar çıkması bekleniyordu, mahkeme heyetinde yaşanan değişiklik nedeniyle karar 25 Nisan tarihine bırakılmıştı. Karar duruşmasına Özgür Özel’inde katılması beklenirken mahkemenin bu kez kararını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor. 

YÜRÜYÜŞE BİNLERCE KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Santral Durağında başlayacak duruşmaya binlerce kişinin katılması bekleniyor. Santral Durağından Halk Eğitim Merkezi’ne katar yürüyüş yapılacak ardından aileler duruşma salonuna girmesi bekleniyor. CHP Trakya’daki İstanbul’daki il ve ilçe örgütlerine yürüyüşe katılmak için çağrıda bulunduğu öğrenilirken yürüyüşe binlerce kişinin katılması bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN