• Çorlulu Sma Hastası Yağız Batu Kazandı
Çorlu Güncel

Çorlulu Sma Hastası Yağız Batu Kazandı

  • 23 Mayıs 2024
  • 367 Kez Okundu

Çorlu’da, SMA TİP-1 hastası 15 aylık Yağız Batu Demirtaş’ın tedavi giderlerinin karşılanması için başlatılan kampanyada 1 milyon 819 bin dolar toplandı.

Baba Hakan Demirtaş, “Çünkü bu kampanya sürecine ilk girdiğimiz dönemde evladımız 9 günlüktü, bu tanıyı almıştı. Çok mücadele verdik, çok zorlu bir süreçlerden geçtik ve hatta kumbaralarımız çalınmasına kadar çok acılar çektik. Buna rağmen biz pes etmedik aile olarak.  Şükürler olsun ki duyarlı milletimizin, halkımızın desteği bizleri hep ayakta tuttu ”dedi.

KATKI VEREN HERKESE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çorlu’da Zeynep-Hakan Demirtaş'ın 2 çocuğundan Yağız Batu 15 ay önce dünyaya geldi. Henüz 9 günlükken götürüldüğü Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Tekirdağ Valiliği'nden alınan izinle Yağız Batu’nun gen tedavisi görmesi için gerekli olan 1 milyon 819 bin doların toplanması amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. 15 ay süren kampanya da hayırseverlerin desteğiyle tedavi için gerekli olan para toplandı. Oğlunun tedavisine destek veren herkese çok teşekker eden anne Zeynep Demirtaş, “ Çok mutluyuz yani biz bu kampanyaya başladığımızda gerçekten çok zorlu süreçlerden geçtik. Çok zorlandık kampanyayı bitiremeyeceğiz diye düşünüyorduk. Kumbaralarımız çalındı, izinlerimiz geç çıktı. Ama o kadar çok gönlü güzel insan bizim arkamızda dağ gibi durdu ki onların sayesinde biz bu kampanyayı %100'e tamamlayabildik. Bu zamana kadar hep maddiyat olarak sizlerden destek istiyorduk. Şu anda %100 olduk ve artık sizlerin dualarına ihtiyacımız var. Bize bol bol dua edin ki Yağız en kısa sürede ilacına kavuştuktan sonra hemen iyileşebilsin. Sağlıklı bir çocuk olarak hayatına devam edebilsin. Buradan herkese çok teşekkür ediyorum. Bize 1 TL'si dahi geçmiş olan insanlara minnettarız. Gerçekten sizler olmasaydınız biz kampanyamızı %100'e tamamlayamazdık. Hepinizi buradan çok seviyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki sizler bu bebeklerin ellerini tutuyorsunuz. Benim evladımın elini tuttunuz. Sizler olmadan hiçbir bebek başaramaz Yağız Batu kazandı. İnşallah diğer bebekler de kazanır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

‘ O KADAR MUTLUYUZ Kİ’

Kampanyanın sona ermesinin ardından tedavi için gerekli paranın toplanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden baba Hakan Demirtaş, “Biz şu anda o kadar mutluyuz ki, kelimeler yetmiyor bu mutluluğu anlatmaya. Çünkü bu kampanya sürecine ilk girdiğimiz dönemde evladımız 9 günlüktü, bu tanıyı almıştı. Çok mücadele verdik, çok zorlu bir süreçlerden geçtik ve hatta kumbaralarımız çalınmasına kadar çok acılar çektik. Buna rağmen biz pes etmedik aile olarak. Evladımızı bu ilaca ulaştırmak için elimizden gelen her şeyi yaptık, gayret gösterdik. Şükürler olsun ki duyarlı milletimizin, halkımızın desteği bizleri hep ayakta tuttu. Gerek yurt içi gerek yurt dışından destek veren herkesten Allah razı olsun hepinize minnettarız. Ve şöyle söylemek istiyorum ki okula giden öğrencinin bile 10 TL'siyle 5 TL'siyle bitti bu kampanya. Biz şunu gördük bu kampanya içerisinde rakam çok yüksek 1 milyon 819 bin dolar ama gerçekten bir rakam belirli ise bu rakama ulaşılabiliyor. 15 aylık bir mücadelemiz oldu ama gönül isterdi ki bir ayda bitsin bu kampanya. Çünkü evlatlar gerçekten hastalıkla mücadele veriyor. Kas kaybına uğruyor b izim evladımız da görmüş olduğunuz gibi yine kas kaybı olsa da şükürler olsun herhangi bir cihaza bağlı değil. Ama bu ilaca kas kaybı minimum seviyede getirebilmek çok önemli çocukları. Bu anlamda bu başarılabiliyor. Ben buradan sadece şu mesajı vermek istiyorum. Ülkemizde yine birçok SMA'lı bebeğimiz var. Bu kampanyayı yürüten bebeğimiz var. Lütfen bu bebeklerimizin elini tutalım başarabiliriz. Biz gerçekten güçlü bir ülkeyiz duyarlı bir ülkeyiz başarabiliriz. Tüm evlatlarımıza bu ilaca ulaşsın istiyoruz.15 ay mücadelemiz sürdü. 3 aylık bir süreci olacak tedavi sürecinin. Dubai’ye gideceğiz. Şu anda hastane görüşmeleri devam ediyor. Toplamış olduğumuz valilik onayındaki kontrolündeki meblağımız hastaneye ulaştığı takdirde hastane bize randevu verecek. Randevuya göre de uçak biletlerimizi alıp Allah nasip kısmet ederse de hastaneye ulaşmış olacağız” diye konuştu.