Sıcaklarla Birlikte Koku Arttı
Çorlu Güncel

Sıcaklarla Birlikte Koku Arttı

  • 04 Haziran 2024

Son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte Ergene Nehrindeki kokuda arttı. Çorlu Deresinden yükselen kokular vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor.

Ergene Eylem Planı’nda çalışmalar devam ederken, Ergene Nehri siyah akmaya ve sıcak havalarda koku yaymaya devam ediyor. Ergene Nehri, dere kirliliği, renk değiştirmesi, fabrika atıkları, kötü koku, halk sağlığı, balık ölümleri ve çevre protestolarıyla gündemdeki yerini yıllardır koruyor. Çorlu’dan geçen Ergene Nehri’nin kokusuyla ilgili konuşan vatandaşlar  “Çorlu’dan geçen Ergene Nehri simsiyah akmaya devam ediyor. Sağlık Mahallesi’nde kapı pencere açmak mümkün olmuyor. Yıllardır Ergene Nehri’nin pisliğini Çorlu halkı yaşıyor bir türlü temizlenmedi. Temizlendiği zaman Çorlu rahat bir nefes alacak” dedi. 

VATANDAŞLAR KAPI PENCERE AÇAMIYOR

Çorlu Çerkezköy yolu boyunca akan ve Sağlık Mahallesi’nden geçen Çorlu Deresi siyah akmaya devam ederken özellikle sıcak havalarda kokuya neden oluyor. Çerkezköy Çorlu hattını seyreden sürücüler kokuya maruz kalmamak için camlarını kapatmak zorunda kalıyor. Yıllardır devam eden sorun bir türlü son bulmazken Çorlulu vatandaşlar kokudan dert yanmaya devam ediyor. Gazetemize konuşan Çorlulu vatandaşlar, “sürekli sorun aynı hiç değişmiyor. Ergene nehri kirli akmaya devam ederken aynı zamanda kokuya da sebebiyet veriyor. Kapı pencere açamıyoruz. Yazık günah biran önce temizlenmesini istiyoruz” dedi. 

ERGENE NEHRİ NE ZAMAN BU GÖRÜNTÜDEN VE KOKUDAN KURTULACAK?

Organize Sanayi Bölgelerinde ıslah çalışmalarının devam ederken Ergene Eylem Planı’nda kirli suyun yer altı borularıyla Marmara Denizi’nin derinliklerine verilmesi planlanıyor. Çalışmaların yıllardır devam ettiği Ergene Nehri için hala sevindirici bir gelişme yaşanmadı. Ergene Nehri hala kirli akmaya devam ediyor. Kanser vakalarının yükseldiği Çorlu ve Ergene de vatandaşlar biran önce Ergene Nehrindeki çalışmaların bitmesini istiyor. 

İMDAT ŞAHİN