Tema Parkı Temizlendi
Çorlu Güncel

Tema Parkı Temizlendi

  • 21 Ekim 2024

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi, Eurotec Çevre Gönüllüleri işbirliği ile Tema Parkı’nda temizlik yapıldı, Tema Parkı’ndan torba torba çöp toplandı.

Yıllardır atıl duran Tema Parkı’yla ilgili temizlik çalışması yapıldı. Çorlu Belediyesi öncülüğünde Tema Parkı’na giden çevre gönüllüleri burada temizlik çalışması yaparak çöpleri toplandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ’unda katıldığı etkinlikte torba torba çöp toplandı. Özellikle akşam saatlerinde alkol içilen Tema Parkı’nda boş şişeler ve plastikler sağa sola atılıyor. Ağaç altları çöp içinde olurken vatandaşlar yıllardır Tema Parkı’nın halkın kullanımına açılmasını bekliyor. 

TEMA PARKI YILLARDIR ATIL VE ÇÖP İÇİNDE 

Yıllardır atıl duran Tema Parkı bir türlü halkın hizmetine sunulamadı. Akşam saatlerinde alkoliklerin mekanı durumunda olan Tema Parkı’na vatandaşlar giremiyor. Yıllardır Tema Parkı’nın yapılmasını bekleyen vatandaşlar yetkililere tepki gösteriyor. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde olan Tema Parkı’nda yaşanan olumsuz olayların son bulmasını isteyen duyarlı vatandaşlar biran önce açılmasını istiyor. 

TORBA TORBA ÇÖP ÇIKTI 

Akşam saatlerinde alkol içenlerin mekanı durumunda olan Tema Parkı temizlendikten sonra torba torba çıkan çöpler dikkatlerden kaçmadı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Belediyemiz, Çorlu Kent Konseyi, TEMA Vakfı ve Eurotec Çevre Gönüllüleri işbirliğiyle TEMA Vakfı Ağaçlandırma Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, çevre gönüllüsü hemşehrimizle birlikte temizlik yaptık. Kirliliğin doğamıza verdiği zararın önüne geçebilmek ve sevgili çocuklarımıza yaşanılabilir temiz bir çevre bırakabilmek için lütfen çöplerimizi yere atmayalım, başka bir dünya olmadığını unutmayalım!” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN