Kadına Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi
Çorlu Güncel

Kadına Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi

  • 21 Ekim 2024

Son dönemde kadına karşı şiddet olaylarının artması nedeniyle Çorlu’da bir araya gelen siyasi partiler ve STK temsilcileri yürüyüş düzenledi.

Kitap Kafe’de başlayan yürüyüş Atatürk Meydanı’na kadar devam etti. Ellerinde pankartlarla yürüyen kadınlar, şiddeti lanetledi. Kadına şiddetin son bulması için yapılan yürüyüş Atatürk Meydanı’nda son buldu ve burada açıklamalar yapıldı. Yürüyüşe katılanları kadına yönelik şiddetin son bulması için sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

KADINA ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN BURADAYIZ

Yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı’nda toplanan kadınlar, "Kadına şiddete hayır", "Yaşamak istiyoruz" i sloganlar eşliğinde basın açıklamalarını yaptı. Basın açıklamasını yapan Fadime Ören, kadına yönelik şiddetin acı sonuçlarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün burada biz kadınlar, yüreklerimizi dağlayan, vicdanlarımızı sızlatan acılara dur demek için toplandık. Katledilen kadınlarımız, masum çocuklarımız ve istismara uğrayan evlatlarımız için sesimizi yükseltmek, adalet arayışında dimdik durduğumuzu göstermek için buradayız. Biz kadınlar, yaşamın her alanında büyük fedakarlıklarla mücadele ederken yaşam hakkımızın elimizden alınmasına asla sessiz kalamayız. Her birimiz birer anne, birer kardeş, birer evlat olarak şiddete, zulme ve istismara karşı tek bir vücut, tek bir yürek olarak buradayız. Her insanın yaşam hakkı kutsaldır ve hiçbir gerekçe, hiçbir mazeret bu hakka el uzatmayı meşrulaştırmaz” dedi. 

2024 YILINDA 296 KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ 

Açıklamasında şiddet vakalarının ürkütücü boyutuna da değinen Fadime Ören, 2024 yılı başından Ekim ayına kadar 296 kadının cinayete kurban gittiğini ve bu süreçte 184 kadının da şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini belirtti. "Son 14 yılda en fazla kadın cinayeti 2017 yılında yaşandı; o yıl 408 kadın cinayete kurban gitti. Bugün kaybettiğimiz her kadın ve her çocuk birer istatistik değil, hepimizin yüreğinde derin yaralar açan birer hayat, birer gelecektiler. Biz kadınlar onların sesi olmak, onların anısını yaşatmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN