• Çorlu Belediyesi Yaz Dönemine Hazır
  • Çorlu Belediyesi Yaz Dönemine Hazır
  • Çorlu Belediyesi Yaz Dönemine Hazır
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi Yaz Dönemine Hazır

  • 07 Haziran 2024
  • 450 Kez Okundu

Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediye Başkan yardımcısı Adnan Kum, yaz döneminde yapılacak asfalt, parke taşı ve diğer çalışmalarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Şu anda devam eden asfalt ve parke taşı çalışmalarıyla ilgili konuşan Çorlu Beldeye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, belediyenin yaz dönemine hazır olduğunu vurguladı. Fen İşleri ekiplerinin şu anda birçok sokak ve caddede çalışma yaptığının altını çizen Adnan Kum, yangınlara karşı otların biçildiğini, sineklere karşı ilaçlamaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Asfalt ve parke taşı çalışmalarının olduğu sokakları tek tek sıralayan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, yeni asfaltlanacak yollarında ihalelerinin yapılacağını ifade etti. 

EKİPLERİMİZ ÇORLU’NUN SOKAK VE CADDELERİNDE ÇALIŞMALARINI YAPIYOR

Gazetemize asfalt çalışmalarıyla ilgili konuşan Adnan Kum, Şu anda çalışmaların yapıldığı yerler, Nusratiye Mahallesi Kömürcü Caddesi, yine Nusratiye Mahallesi’nde Üvez Sokak, Cemaliye Mahallesi’nde Fidanlık Sokak, Bolluk Sokak, İzgi Sokak Çanakkale Şehitlik 3. Sokak asfalt çalışmaları devam ediyor. Muhittin Sokakta yine çalışmalar yapıyoruz. Mandıracı Sokak Aralığı ve Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi, Muhittin Mahallesi’nde Reşit Paşa Caddesi Şeyhsinan Mahallesi’nde Derin Yol Sokak, Talat Paşa Sokakların asfaltları atılacak. Buralar Haziran sonuna kadar asfaltlanacak olan yerler. Bunun dışında kendi ekiplerimizle şu an iki ekibimiz var. Bir tanesi acil günlük yollardaki yamama işlerini yürütüyor. Diğer ekibimizle de mahalle bazlı çalışma yürütüyoruz. Pazartesi’nden itibaren Hatip Mahallesi’ne girecek ve Hatip Mahallesini bitirip öyle çıkacak daha sonra bir yan mahalle, başka bir gün yan bir mahalleye girerek sorunları giderecek. Bir taraftan asfalt ekiplerimiz bir mahalleye giriyor bir taraftan da inşaat ekiplerimiz giriyor onlarda taş onarımı veya kaldırımda onarım gerektiren işleri yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

ÇORLUNUN EN BÜYÜK SORUNU ALT YAPI KURUMLARININ ACİL KAZI YAPMASI 

“TESKİ şu ana kadar 500’ün üzerinde kazı yaptı” diyen Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Normalde tüm kurumlar kazdığı yerin üst yapısını yapmak zorunda ama bazen kurumlarla protokol yapıyoruz, bu iş birliği protokolü kapsamında o kazdığı yerin ücretini bize yatırıyor, o yeri biz yapıyoruz. Normalde TESKİ kendi kazılarını kendisi kapatmak zorunda. Biz şu an TESKİ’nin kazdığı yeri kapatmakla meşgulüz. Bir acil kazı var, bir de planlı kazılar var. Acil kazılar günlük olarak kazıp üzerine dolgu malzemesiyle kapatılmasıdır. Acil kazılarda hangi kurum olursa olsun üst yapısını o kurum yapmak zorunda. Genelde Çorlu’nun en büyük problemi bu zaten” dedi. 

BELEDİYE OTLARI BİÇİYOR, AMA ŞAHIS ARSALARINDAKİ OTLARI DA ŞAHISLARIN İVEDİ OLARAK BİÇMESİ GEREKİYOR

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler tarafından otların biçildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Belediyemiz şu anda kendine ait olan parklarda dahil olmak üzere her yerde kendine ait olan bütün alanlarda ot biçimini yapmakta, ağaçlandırma alanları dahil. Bunun dışında diğer kamu kurumlarına ait olan yerlerde de ot biçmeye çalışıyoruz, ama şahıs parsellerine giremiyoruz. Şehir içerisinde bulunan şahıs parsellerine bizzat kendileri tarafından ivedi olarak biçilmesi gerekiyor, yarın öbür gün havalar ısındığı zaman yangınlara maruz kalacağız, bunun önüne geçmek için vatandaşlarında kendilerine ait parsellerin otlarını biçiyor olması gerekiyor” dedi.  

ÇORLU BELEDİYESİ OLARAK YAZ DÖNEMİ İÇİN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sinekle mücadeleyle ilgili de konuşan Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Uçkun mücadelesi devam ediyor, her gün dört araçla farklı mahallelerde ilaçlama devam ediyor. Bir lavrada ilaçlama var, birde uçkun durumdayken sivrisineklerin ilaçlanması var, lavrada ilaçlama bize ait değil büyükşehir ait. Şubat ayı ile beraber sulak alanları bataklık alanları büyükşehirim ilaçlaması gerekiyor. Onlar ne kadar ilaçlarla ilaçlasın bir takım sinek tabi bundan kurtuluyor ve uçkun hale geliyor uçar hale geliyor. bizde uçkunla mücadele ediyoruz, yaz dönemi boyunca ilaçlama devam edecek” dedi.