Yaz Geldi, Parklar Yine Pislik İçinde!
Çorlu Güncel

Yaz Geldi, Parklar Yine Pislik İçinde!

  • 12 Haziran 2024

Çorlu’da parkların pislik içinde olması duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor. Çorlu Belediyesi’ne seslenen vatandaşlar parkların temizlenmesini istedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar daha çok parklarda zaman geçirmeye başladı. Parklarda yiyip içen kimi vatandaşlar çöplerini parklara atıyor. Parkların günlerce temizlenmemesi nedeniyle parklar pislik içinde kalıyor. Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda bankların önünde yiyip içen kimi vatandaşlar çöplerini olduğu gibi bırakmış. Belediye ekipleri parkları temizlemezken duyarlı vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. 

YİYİP İÇİP ÇÖPÜNÜ BIRAKIYORLAR 

Yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte evlerinde oturmayan vatandaşlar dışarı çıkıp parklarda zaman geçiriyor. Parka gelen vatandaşlar yediği içtiği ürünlerin çöplerini parka bırakıp gidiyor. Çekirdek kabuklarının etrafa yayıldığı parklarda pet şişelerde yere atılmış durumda. Parkların pislik içinde olmasına tepki gösteren duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Parklar maalesef pislik içinde, kimi kendini bilmez vatandaşlar yediği içtiği ürünlerin çöplerini parka bırakıp gidiyor. Aslında çöp kutuları var, yedikten sonra alıp çöpe atsalar parkları temiz olur ama maalesef öyle bir durum olmuyor” dedi. 

YAZ DÖNEMİNDE PARKLAR HER GÜN TEMİZLENSİN

Yaz döneminde parkların pislik içinde kaldığını belirten duyarlı vatandaşlar yaz döneminde parkların hergün temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gazetemize konuşmasını sürdüren duyarlı vatandaşlar, “Yaz döneminde parklarda çok fazla insan oluyor, özellikle akşam saatlerinde. Her gün parklar temizlenirse bu görüntüler ortaya çıkmaz parklar temiz gözükür. Bunun için Çorlu Belediyesi daha dikkatli olmalı ve parkların temizliğine önem vermelidir” dedi. 

İMDAT ŞAHİN