Çorlu Belediyesi'nin Borcu Ne Kadar?
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi'nin Borcu Ne Kadar?

  • 08 Temmuz 2024

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a belediyenin borcunu sorduk, Başkan Sarıkurt, rakam vermeden Çorlu Belediyesinin borcunun diğer belediyelere kıyasla daha az olduğunu söyledi.

Son dönemde AK Parti’den CHP’ye ve CHP’den AK Parti’ye geçen belediyelerde belediye başkanları belediyelerin borçlarını pankart yaptırarak binalara astırıyor. Özellikle Süleymanpaşa, Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin borçları 500 milyon lira civarında olurken, Çorlu Belediyesi’nin borcu merak edilmeye başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Çorlu Belediyesi’nin borcunu sorduk, Başkan Sarıkurt rakam vermeden belediyenin borcunu açıkladı. 

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİN 651 MİLYON 722 BİN LİRA BORCU VAR 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar belediyenin borcunu çıkartarak belediye binası önüne astı. Asılan pankartta belediyenin 651 milyon 722 bin lira borcu olurken bu borçların büyük kısmını banka kredileri oluşturuyor. Daha sonra borç sıralamasını SGK borçları oluşturuyor. Belediyenin borcunun yüksek olması tepkileri de beraberinde getirdi. 

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİNİN 500 MİLYON BORCU VAR

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerin borçları halkın görmesi için belediye önlerine asıldı. Süleymanpaşa Belediyesi’yle birlikte diğer ilçe belediyelerden bazıları da borçları belediye önüne astı. Borçlu belediyelerden en dikkat çekenlerinden biri de Marmaraereğlesi belediyesi oldu. Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin de 500 milyonun üzerinde borcunun olması da tepki çekmişti. 

ERGENE BELEDİYESİNİN DE ÇOK FAZLA BORCU VAR 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden AK Parti’ye geçen Ergene Belediyesi’nin borcunu da Başkan Müge Yıldız Topak belediye binasının önüne astı. Ergene Belediyesi’nin şu anda 206 Milyon Lira Borcu var. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak aynı zamanda Rasim Yüksel döneminde satılan arsaların maliyetini de belediyenin duvarına astı. 

“ÇORLU BELEDİYESİ’NİN DİĞER BELEDİYELER KADAR BORCU YOK!”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt belediyeni borcunu rakam vermeden açıkladı. Başkan Sarıkurt, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin Marmara Belediyesi’nin 500 milyonun üzerinde borçları olduğunu açıkladılar. Çorlu Belediyesi’nin borçları, o belediyelerle kıyasladığınız zaman bütçe büyüklüğü içerisinde o borçlardan çok daha az, onu gönül rahatlığıyla söyleyeyim. Sadece bazı öngörüleri ortaya koyduğumuz için bu istikamette hareket ediyoruz” dedi. 

 İMDAT ŞAHİN