Tegv Çorlu'da Resim Sergisi
Çorlu Güncel

Tegv Çorlu'da Resim Sergisi

  • 08 Temmuz 2024

 “Geleceğin Becerilerinin İzinde Çocuklar ve Gençler için Teknoloji Eğitimi” projesi kapsamında öğrencilerin yaptığı resimler TEGV Çorlu Öğrenim Birimi’nde sergilendi. Toplumsal cinsiyet eşitliği odağında endüstri 4.0 odaklı beceriler geliştirerek gelecekteki meslekler için insan kaynaklarını iyileştirmek ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilerin bir yıldır hazırladığı resimlerin yer aldığı serginin açılışına davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara Cumhuriyet’in ilkeleri ışığında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Çorlu Öğrenim Birimi anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Sergide, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortaklığıyla finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteklediği “Geleceğin Becerilerinin İzinde Çocuklar ve Gençler için Teknoloji Eğitimi” projesi kapsamında öğrencilerin yaptığı resimler sergilendi. Öğrencilerin proje kapsamında bir yıl boyunca yaptığı çalışmalarla ortaya çıkan resimlerin yer aldığı serginin açılışına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Temel Eğitim Şube Müdürü Özkan Can, TEGV çocukları ve gönüllüleri katıldı.

Projeyle geleceğin mesleklerine uyumu kolaylaştırmak amaçlandı

Çocuklara eleştirel ve yaratıcı düşünmeleri, tasarım anlayışını benimsemeleri için eğitimlerin verildiği “Geleceğin Becerilerinin İzinde Çocuklar ve Gençler için Teknoloji Eğitimi” projesi kapsamında çocukların ve gönüllülerin geleceğin mesleklerine uyumları kolaylaştırmak, gelecekte istihdam edilme şanslarını arttırmak amaçlandı. Ayrıca projeyle, toplumsal cinsiyet eşitliği odağında endüstri 4.0 odaklı beceriler geliştirerek gelecekteki meslekler için insan kaynaklarını iyileştirmek ve istihdamı artırmak hedeflendi. Eğitim programlarında Algo Dijital (Kodlama), Tasarım ve Beceri ile Özgür Atölye eğitimlerinin yer aldığı proje kapsamında web tabanlı bir öğrenme yönetim sistemi kurularak çocuklar ve gönüllüler başta olmak üzere herkesin teknoloji odaklı interaktif video ve kılavuzlara erişimi de sağlandı.

 

HABER MERKEZİ