Duraklara Neden Bakım Yapılmıyor?
Çorlu Güncel

Duraklara Neden Bakım Yapılmıyor?

  • 08 Temmuz 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan belediye otobüs duraklarına bakım yapılmaması tepki çekiyor.

Çorlu’da Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Hastane Durağının zeminin ve camlarının zarar görmesi ve bir türlü düzenleme yapılmaması tepki çekiyor. Aylardır durağın kırılan zemini yapılmadı, ayrıca durağın camlarına hem yazı yazılması hem de afiş yapıştırılması nedeniyle camlar kirlendi. Duraklarla ilgili hiçbir çalışma yapmayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri tepki çekiyor. Durakların kırılan yerlerinin yapılmasını kirli olan noktaların temizlenmesini isteyen vatandaşlar durakları kirletenlere ve zarar verenlere de tepki gösterdi. Çorlulu vatandaşlar, kabini olmayan ve çizgileri silinip tekrar belirgin hale getirilmeyen duraklarla ilgili de tepki gösterdi. Vatandaşlar büyükşehirden duraklara bakım yapmasını istedi. 

DURAK AYLARDIR BÖYLE, GÖREN YOK MU?

Çorlu’da bulunan yüzlerce durağın hali içler acısı durumda. Çoğu durakta kabin bulunmazken kabin bulunan duraklarda zaman içinde zarar görmüş durumda. Duraklara bakım yapılmadığını belirten duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Durak aylardır bu şekilde, durağın zeminindeki tahtaların bir kısmı zarar görmüş, aynı zamanda camları da kirlenmiş, hiçbir şeklide durağa bakım yapılmıyor. Durak aylardır düzenleme bekliyor ama maalesef hiçbir bakım yok” dedi. 

BİRÇOK DURAK AYNI DURUMDA 

Çorlu’da belediye otobüs duraklarıyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin önem göstermesini isteyen vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Çorlu’da bulunan durakların birçoğu bakımsız durumda, ya durakların oturakları kırık oluyor ya da zemini zarar görmüş oluyor. Bunun dışında çoğu durağın camları zaman kirli hiçbir şekilde temizlenmiyor. Bakım yapılmıyor. Bakım yapılmadığı zaman çok kötü bir görüntü oluşturuyor” dedi. 

BAKIM YAPILMAYAN DURAKLAR KÖTÜ GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR

Çorlu’da bulunan duraklara bakım yapılmadığı zaman çok kötü görüntü oluşturduğunu kaydeden vatandaşlar duraklara bakım yapılması gerektiğini kötü görüntülerin ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmasını sürdüren duyarlı vatandaşlar, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan duraklara bakım yapılmadığı zaman çok kötü görüntü ortaya çıkıyor. Bu kötü görüntülere belediyelerin müsaade etmemesi lazım” dedi. 

ÇORLU’DA ÇOĞU DURAKTA KABİN BİLE YOK!

Belediye otobüslerinin yolcu alıp indirmesi için yapılan durakların birçoğunda kabin bile olmaması vatandaşların tepkisini artırıyor. İnsanları yazın sıcaktan kışın soğuk ve yağmurdan korumak için yapılan kabinlerin olmaması tepki çekiyor. Sadece durak tabelası konulan duraklarda insanlar yazın sıcağın altında kışın yağmurun altında otobüs beklemek zorunda kalıyor. Vatandaşlar kabini olmayan duraklara da kabin yapılmasını istedi. 

ÇİZGİLERİ SİLİNEN DURAKLARA DA BAKIM YAPILMIYOR

Çizgileri zaman içinde silinmiş olan durakların çizgileri bile belirgin hale getirilmiyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Çorlu’da çizgileri silinen çok fazla durak var, durakların çizgileri bile belirgin hale getirilmiyor nedense” dedi. 

İMDAT ŞAHİN