Okul Bahçesindeki Ağaçların Kesilmesine Tepki
Çorlu Güncel

Okul Bahçesindeki Ağaçların Kesilmesine Tepki

  • 17 Temmuz 2024

Muhittin Mahallesi Atatürk Bulvarı’nın alt kısmına yapılan anaokulunun bahçesinde bulunan ağaçların kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

4 sınıflı anaokulunun bahçesinde bulunan ağaçların dibinden kesilme tepkilere neden oldu. Bir ağacın kolay yetişmediğini belirten duyarlı vatandaşlar “Ağaçlar kesilmeden neden inşaat yapılmıyor. Bu ağaçlar inşaat alanının kenarında kalıyor, bahçe duvarları ağaçlar kesilmeden de yapılabilirdi. Bu bahçe duvarlarını yapanlar kolay kaçmışlar ve ağaçları dibinden kesmişler. Yazık günah, bir ağaç kolay yetişmiyor, onlarca yıllık ağaçlar kesilmiş. Bu kabul edilemez” diyerek tepkileri dile getirdi. 

OKULLAR BETON GRİSİ DEĞİL, YEŞİL OLMALI 

Eylül Ayı’nda eğitim öğretime başlaması beklenilen anaokulun bahçesinde bulunan ağaçların kesilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar “Şu anda yeni yapılan okullarda maalesef yeşile pek rastlanmıyor. Daha çok beton grisi hakim, bu kabul edilemez. Okulların yeşile ihtiyacı var, ağaçlandırılmaya ihtiyacı var. Betona gömülen alanlar yerine yeşilin bol olduğu okullar yapılması gerekiyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN