Çorlu Yine Sele Teslim Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu Yine Sele Teslim Oldu

  • 02 Eylül 2024

Çorlu’da hafta sonu etkisini gösteren şiddetli yağmur nedeniyle yollar yine göle döndü, araçlar geçmekte zorlandı.

Her şiddetli yağış sonrası görülen manzara Çorlu’da yine kendini gösterdi. Gazetemizin sürekli gündeme getirdiği belli noktalardaki sorun çözülürken, şimdi de İsmet Paşa Bulvarı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin önündeki çukur nokta da aynı sorunlar yaşanıyor. Daha önce İstanbul Yolu üzerinde Oto Center’ın önünde yaşanan sorunu gazetemiz defalarca gündeme taşımıştı. Şimdi İstanbul Yolu üzerinde yağmur suyu hattı çalışması yapılırken aynı çalışmanın İsmet Paşa Bulvarı üzerine de yapılması bekleniyor. İsmet Paşa Bulvarıyla birlikte Şeyh Sinan Mahallesi Ziya Bey Caddesi ve Rumeli Mahallesi’nde bulunan Sakarya Sokak üzerinde de sel baskınları yaşandı. 

İSMET PAŞA BULVARINDA YAPAY GÖL OLUŞTU

Rumeli Mahallesi İsmet Paşa Bulvarı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin önünde bulunan çukur her sağanak yağışta göle dönüyor. Çorlu’nun işlek caddelerinden biri olan İstem Paşa Bulvarı’nda sürekli aynı sorunların olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Oluşan yapay göl nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken sürücüler zor anlar yaşadı. Çorlu’da Bülent Ecevit Bulvarı Tenis Kafe’nin olduğu noktada aynı sorun yaşanıyordu. Gazetemizin haberleri sonrası sorun giderildi. Şimdi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde yapay gölet oluşmazken trafik normal akışında devam ediyor. 

ÇORLU’DA 3 BÖLGEDE SORUNLAR YAŞANIYOR

Çorlu’da özellikle Silahtarağa ve Hıdırağa Mahallesi gibi yerlerde sel oluştu. Bazı evleri sel bastı, vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşadı. Özellikle Kore Mahallesi olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi’nden yollar sel nedeniyle çamura döndü. Çorlu’da aşırı yağış nedeniyle İsmet Paşa Bulvarı, Ziya Bey Caddesi ve Rumeli Mahallesi Sakarya sokakta yapay göllenmeler oluşuyor. Bu üç noktaya yağmur suyu kanallarının yapılması bekleniyor. 

BAŞKAN YÜCEER SORUNLU BÖLGELERİ ZİYARET ETTİ 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer sağanak yağış sonrası Çorlu’daki sorunlu bölgelerde incelemeler yaptı. Çorlu’ya gelen Başkan Yüceer yağış sonrası oluşan sorunları gidermek için ilgili birimlerden bilgi aldı. Yağmur sonrası sorun yaşanan bölgelerle ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda alt yapıyla ilgili çalışma başlatması bekleniyor.

BAZI BÖLGELERDEKİ SIKINTILAR BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN GİDERİLMİŞTİ 

Çorlu’da birçok noktada su baskınları ve yapay göletler oluşuyordu. Gazetemizin haberleri sonrası özellikle İstanbul Yolu Oto Center’in önündeki sorun ve Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki sorun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından bölgeye yapılan alt yapılarla çözülmüştü. Oto Center’in önünde TESKİ yeni yağmur suyu hattı çalışması yaparken, Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki sorunu da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yolu yükselterek soruna çözüm bulmuştu. Şimdi gözler İsmet Paşa Bulvarındaki soruna çevrildi. 

İMDAT ŞAHİN