Duraklarda Yeni Dönem!
Çorlu Güncel

Duraklarda Yeni Dönem!

  • 05 Eylül 2024

Sakın Duraklara Araç Park Etmeyin, İzleniyorsunuz!

Gazetemiz şehir merkezinde bulunan duraklara araç park etmesi sorununu sürekli gündeme taşıyordu. Duraklara uyarı levhaları konulmaya başlandı. Sonunda duraklara araç park edenler drone ve kayıt sistemiyle tespit edilerek cezai işlem uygulanacak. 

Çorlu’nun en büyük sorunlarından bir tanesi duraklara araç park edilmesiydi. Duraklara park eden araçlar nedeniyle hem yolcular hem de trafik bu durumdan olumsuz etkileniyordu. Gazetemiz yıllardır sorunu gündeme taşıdı. Sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Kaymakamlık bir çalışma yaparak şehrin her noktasında bulunan kamera kayıt sistemi ve Drone yardımıyla duraklar denetim altına alınacak. 

SORUNU GAZETEMİZ SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTTU, BİR GAZETECİLİK BAŞARISI 

Özellikle şehir merkezlerinde bulunan duraklara araç park etmesi nedeniyle vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyordu. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar durağa yaklaşamayan otobüslere binmekte güçlük çekiyordu. Bununla birlikte durağa giremeyen otobüsler yolun ortasından yolcu alıyordu. Otobüs yolcu alana kadar trafik durma noktasına geliyordu. Gazetemiz bu konuyu yıllarca gündeme taşıdı, en sonunda çözüm bulundu ve kayıt sistemleri devreye sokuldu. 

UYARI LEVHALARI KONULDU DURAĞA ARAÇ PARK EDENLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Kamera Kayıt Sistemleriyle ve drone ile izlenecek olan duraklara araç park edenler cezai işlem uygulanacak. Sadece duraklarda değil yol kenarlarına trafiği olumsuz etkileyecek noktalara da araç park edenlere ceza uygulanacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri duraklara uyarı levhalarını koymaya başladı. Duraklar KGYS ve drone ile izlenecek ve araç park edenlere cezai işlemler uygulanacak. 

VATANDAŞ YENİ SİSTEMDEN MEMNUN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin uyarı levhalarını duraklara koymaya başlamasıyla birlikte sürücülerin de dikkati levhalarda oldu. Vatandaşlar duraklara araç park edilmemesi için konulan bu yeni sistemden memnun olduklarını belirtti. Bundan sonra bu uyarı levhasıyla birlikte duraklara araçların zor park edebileceğini vurgulayan vatandaşlar bu yeni sistemin çok önemli olduğunu vurguladı. 

İMDAT ŞAHİN