Yeni Yapılan Yol Çöktü!
Çorlu Güncel

Yeni Yapılan Yol Çöktü!

  • 16 Eylül 2024

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Yolu üzerinde alt yapı çalışması yapılmıştı, o yol yağmurdan dolayı çöktü, trafik başka noktadan verildi.

Önerler Mahallesi’nden başlayarak, Zafer Mahallesi’ne kadar devam eden yağmur suyu hattı için Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul Yolu üzerinde yağmur suyu hattı için çalışma yaptı. Çalışmalar kapsamında İstanbul Yolu yaklaşık 4 metre kazılmıştı. Alt yapı çalışmasının ardından yol doldurularak asfaltı atıldı. Geçtiğimiz gün yağan yağmur sonrası yolun belli bir bölümü çöktü. Karayolları Genel Müdürlüğü hemen bölgeye gelerek önlemlerini aldı, trafiği farklı noktadan sağlayarak yolun yapımı için çalışma başlattı. 

KARAYOLLARI YAPTI, TESKİ İSE HALA İHALEYE ÇIKACAK

Önerler Mahallesi’nden başlayarak Zafer Mahallesi’ne kadar devam eden alt yapı ve yağmur suyu için TESKİ’nin ihaleye çıkması bekleniyordu. İhale süreci uzayınca Karayolları Genel Müdürlüğü kendine ait bölümdeki çalışmaları tamamladı. TESKİ ise hala ihaleyi tamamlayamadı. Yağmur Suyu hattı çalışmayınca yeni yapılan yolun altında toplanan yağmur suları yolun çökmesine neden oldu. 

YOL ÇÖKÜNCE TRAFİK BAŞKA NOKTADAN VERİLDİ 

Çorlu istikameti yönündeki yolun çökmesiyle birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü hemen olay yerine gelerek yolun güvenliğini aldı. Yollara duba ve uyarı ışıkları konularak trafik farklı noktadan verildi. Pazar Günü yaşanan aşırı sağanak yağış sonrası yeni yapılan yol çökünce karayolları müdürlüğü güvenliğini aldı. Can ve mal kaybının yaşanmaması için trafik farklı noktadan sağlandı. 

YOL YENİDEN YAPILACAK 

İstanbul Yolu Çorlu Oto Center önünde aşırı sağanak yağışlar sonrası göllenme meydana gelirken trafik olumsuz etkileniyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yağmur suyu hattı çalışması başlatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü bu kapsamda yolun altını kazarak yağmur suyu menfezleri yerleştirdi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yolun asfaltı atıldı. Pazar günü yaşanan sağanak yağış sonrası yol çöktü, Karayolları Genel Müdürlüğü önlem aldı, trafik akışını güvene aldı. Şimdi ise yol tekrar yapılarak trafiğe açılacak. 

İMDAT ŞAHİN