Halk Sağlığına Dikkat Çekildi
Çorlu Güncel

Halk Sağlığına Dikkat Çekildi

  • 04 Eylül 2024

Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında ‘Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz’ etkinliği gerçekleştirildi.

Çorlu Cumhuriyet Parkı’ndaki yapılan yürüyüşe Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin, Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, muhtarlar kurum temsilcileri ve sağlık görevlileri katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Cumhuriyet Parkı’nda kurulan stantta boy kilo ölçümü yaptırdı. Yürümenin önemine dikkat çekilen etkinlikte Cumhuriyet Parkı’nda tur atıldı.  ‘Sevdiklerimizle sağlıya yürüyoruz’ temalı etkinlikte, kurulan stantta, boy, kilo ve tansiyon ölçerin yanı sıra kanser taramaları hakkında bilgilendirme broşürleri yer aldı.

PROTOKOL ÜYELERİ EGZERSİZİN ARDINDAN YÜRÜYÜŞ YAPTI 

Cumhuriyet Parkı’nda bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı ve sağlık temsilcileri burada hareket egzersizleri yaparak farkındalık oluşturdu. Hareket egzersizlerini başından sonuna kadar yapan protokol üyeleri ardından sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı. Amacın sağlıklı yaşam için en az 30 dakika yürüyerek 10 bin adım atmak olduğunu vurgulayan protokol üyeleri vatandaşları hareketli yaşamaya davet etti. 

AMAÇ SAĞLIKLI YAŞAM VE SAĞLIKLI YAŞLANMA

Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel yaptığı açıklamada; Sağlık Bakanlığımızın her yıl yaptığı Halk Sağlığı günleri var, halk sağlığı günlerimiz içinde biz belirli günlerde halkımızın da katılımıyla sağlıklı yürüyüşler yapıyoruz. Onun dışında yine aktivitelerimizi tanıtan tanıtım stantları açılıyor. Aile planlaması ketem o tür konularda halkı bilgilendirmek ulaşımını sağlamak halkla birlikte olup daha yakın dokunmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz” dedi Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin, “Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde halk sağlığı kutlama etkinlikleri yapmaya başladık. Asıl maksadımız şu sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanma kültürünü vatandaşlarımıza hatırlatmak ve vatandaşımızın bu sağlıklı yaşam kültürünü kazanmasını sağlamak. Bunun için çeşitli parametrelerimiz var. Çocukların doğumdan itibaren anne sütünden başlamak üzere normal gebelik süreçlerinde tutun da beslenmelerinde hareketli yaşamına kadar birçok parametrede bu tür etkinliklerimiz olacak. Bugün bir araya geliş amacımız Cumhuriyet Parkı’nda İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün düzenlediği halk sağlığı haftası etkinlikleri kapsamında ki yürüyüşümüzü yaptık. Herkesin günde en az 30 dakika tempolu yürümesini sağlayarak sağlıklı yaşama ve sağlıklı yaşlanmalarına adım atmalarını arzu ediyoruz” dedi. 

KİŞİSEL SAĞLIĞIMIZA ÖZEN GÖSTERELİM

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, “Devletimiz birçok alanda vatandaşlarımızın sağlığı ile ilgili noktada ücretsiz tanı ve tedavi ile ilgili süreçleri başlatıyor. Bu hafta bu konuya dikkat çekmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sağlık bir şekilde yaş alabilmek için kişisel sağlığımıza özen göstermemiz vaktinde taramalara devletin uyarılarını dikkate almamız lazım bunun farkındalığını yaratmaya çalışıyoruz. Bu hafta boyunca sağlık müdürlüğümüzün faaliyetleri olacak. İnşallah hemşerilerimiz takip ederlerse sağlıkları için yapılması gerekenleri daha iyi öğrenirler” şeklinde konuştu. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan Halk Sağlığı Haftasıyla ilgili yaptığı açıklamada: “Halk Sağlığı haftasının temel amacı toplumlarda farkındalık oluşturmak bazı etkinliklere insanı sağlığa kavuşturan bazı faaliyetlere dikkat çekmek toplumda bilinç düzeyini artırmaktır. Bu anlamda ilçe sağlık müdürlüğümüzde etkinlik düzenlemiş bu etkinliğe dikkat çekmek için buradayız. Günlük en az 10 bin adım diyoruz” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN