Spor Salonu Seyirciyle Buluşabilecek Mi?
Çorlu Güncel

Spor Salonu Seyirciyle Buluşabilecek Mi?

  • 16 Eylül 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından eksiği olmasına rağmen açılışı yapılan Çorlu 100. Yıl Kapalı Spor Salonu bu sezon kapılarını seyirciye açıp açmayacağı henüz netlik kazanmadı. Spor salonunda çalışmalar devam ediyor.

Birçok eksiğine rağmen seçim üzeri açılışı yapılan spor salonu şu anda antrenmanlar bile yapılamıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’ya yapılan 2500 kişi kapasiteli spor tesisiyle ilgili belirsizlik sürerken salondaki çalışmalar devam ediyor. ÇBSK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül Eylül Ayı gibi açılacağını tahmin ediyorum ama henüz net bir durum yok diye konuştu. Lig için hazırlana ÇBSK Voleybol ve Basketbol takımları antrenmanlarını başka salonlarda yapmaya başladı. Çorlulu sporseverlerde biran önce salonun açılmasını bekliyor.  

SEÇİM ÜZERİ AÇILIŞI YAPILMIŞTI, HALA MAÇLARIN OYNAYIP OYNAYAMAYACAĞI NET DEĞİL

2017 yılında temeli atılan daha sonra inşaat çalışmaları duran spor komleksinin açılışı da yılan hikâyesine döndü. Seçim üzeri alelacele açılışı yapılan spor kompleksi liglerin başlamasına sayılı günler kala açılacağı henüz net değil. Trakya’nın en büyük spor salonu olma özelliğine sahip Çorlu 100. Yıl Kapalı Spor Salonu 20.419 metrekare alan üzerinde inşa edilen, toplam 13.986 metrekare kapalı alana sahip, 2.500 seyirci kapasiteli, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FİBA) standartlarında ve Trakya’nın en büyük spor tesisi olan ve yapım çalışmaları tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Kapalı Spor Salonu, 1 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 Kattan oluşmaktadır. 

TEMELİ ATILALI 7 YIL OLDU, ÇALIŞMALAR HALA DEVAM EDİYOR

Gazetemizin edindiği bilgilere göre Çorlu 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’ndaki eksiklikler giderilmeye devam ediyor. Bir türlü açılışı yapılmayan spor kompleksinin biran önce açılmasını bekleyen Çorlulu sporseverler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Çorlulu sporseverler, “2017 yılında temeli atıldı yıl 2024 aradan 7 yıl geçmiş ligler başlıyor, spor salonunun açılıp açılmayacağı belli değil, bu kadar olmaz” dedi. 

ÇBSK ANTREMANLARI DİĞER SALONLARDA YAPIYOR 

2. Ligde oynayan ÇBSK Voleybol ve basketbol takımları liglerin açılmasına sayılı günler kala maçlarını diğer kapalı spor salanlarında yapıyor. ÇBSK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül gazetemize konuştu: “Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kapalı spor salonu açılışı yaptı ama biz profesyonel ligde oynadığımız için dolaştık eksikler olduğunu rapor ettik, buradaki eksikleri büyükşehir belediyesine bildirdik. Bu bağlamda büyükşehir belediyesi de çalışmalarını yapıyor tahmin ediyorum Eylül de bitirecekler açılışı yapılacak. Tabi bu benim kulağıma gelen söylem, tahmini olarak söylüyorum bunun 7 Eylül açılışını yapacaklar diye söylediler. Eğer Eylülde açılırsa şartlar 2. Lig standartlarına uygunsa salon idmanlarımızı orada başlayacağız lig maçlarımızı da orada oynayacağız. Basketbolda voleybol maçlarımızı da orada oynayacağız” dedi. 

SPOR SALONLARINA İLGİ ÇORLU’DA YÜKSEK 

“Biz Çorlu’da salon sporlarını geliştirdik” diyen ÇBSK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül spor salonuyla ilgili konuşmasını sürdürdü: “Eğer iyi maçlar olursa potansiyel maçlar olursa seyirci gelir, Tekirdağ büyük bir yer Saray’dan gelir, Çerkezköy’den gelir, Süleymanpaşa’dan gelir iyi maçlar oynandığı zaman her taraftan iyi seyirci geliyor. 2500 kişiyi doldururuz tabi dediğim gibi iyi maçlar olduğu zaman, Çorlu salon sporlarına alıştı. Biletli olacaksa salon büyükşehirin alacaksa onlar alacaktır. ÇBSK'ya gelen bir şey olmaz ancak ben salonu kiralarım o zaman biletli seyirciyi alabiliriz. Büyükşehire ait bir yere benim ahkam kesmem olmaz. Bazen idman bile vermeyebilir. Çünkü salon onun. Dediğim gibi biletli olmasında yarar var. Spora katkı vermiş olur seyirci” dedi. 

İMDAT ŞAHİN