Avrupa Spor Haftası Çorlu'da Etkinliklerle Kutlanacak
Çorlu Güncel

Avrupa Spor Haftası Çorlu'da Etkinliklerle Kutlanacak

  • 20 Eylül 2024

Çorlu, bu yıl ilk kez düzenlenecek Avrupa Spor Haftası etkinlikleriyle 23-30 Eylül tarihleri arasında “Aktif ol” sloganıyla dolup taşacak. Etkinlikler, farklı spor aktiviteleri ve sağlık hizmetleri sunarak her yaştan bireyi bir araya getirecek.

Etkinlikler, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü Gölbaşı Gençlik Parkı’nda Nagehan Erden ile “Güne Merhaba Yogası” ile başlayacak. Katılımcılar, etkinlik alanına ulaşabilmek için ücretsiz servis hizmetinden yararlanabilecek. Bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin, Çorlu Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşılan kayıt formunu doldurması gerekiyor.

Avrupa Spor Haftası'nın ikinci gününde, Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme yarışmaları düzenlenecek. 26 Eylül 2024 Perşembe günü Cumhuriyet Parkı’nda 20:00-21:00 saatleri arasında zumba etkinliği gerçekleştirilecek. Zumba eğitmenleri Tuğba Cömert Özak ve Seda Meriç, katılımcılara müzik ve dans eşliğinde eğlenceli dakikalar sunacak.

Etkinliklerin dördüncü günü olan 27 Eylül 2024 Cuma günü, Ünal Baysan Kültür Merkezi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda “Hızlı Satranç Turnuvası” düzenlenecek. Her yaştan katılımcıya açık olan turnuvaya katılmak isteyenler, Çorlu Belediyesi sosyal medya hesaplarından kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca, tenis ve basketbol branşlarında da turnuvalar yapılacak. 28-29 Eylül tarihlerinde Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi'nde 18 yaş üstü tenisçiler için tenis turnuvası düzenlenecek. Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda ise, ÇBSK Basketbol Takımı'nın da yer aldığı dört takımın katılımıyla “3. Trakya Cup Basketbol Şenliği” gerçekleştirilecek.

Etkinlikler boyunca, Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından tüm etkinlik noktalarında ücretsiz boy, kilo ve tansiyon ölçümleri yapılacak. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımcılar, etkinliklere katılmak için Çorlu Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından kayıt formu doldurmayı unutmamaları bildirildi.