Yıkılan Binada Molozlar Etrafa Saçıldı
Çorlu Güncel

Yıkılan Binada Molozlar Etrafa Saçıldı

  • 16 Eylül 2024

Cemaliye Mahallesi Abiden Efendi Sokak üzerinde bir binanın yıkım işlemi gerçekleşirken etrafa moloz parçaları sıçraması dikkatlerden kaçmadı.

Binanın üst kısımlarında hilti yardımıyla yıkım işlemi gerçekleşirken molozlar Abidin Efendi Sokak üzerine sıçradı. Bina yıkımı esnasında bina güvenlik şeridi içine alınırken bazı vatandaşların duruma aldırış etmeyerek yoldan yürümesi tehlikeyi artırdı. Bir taraftan üst katlarda yıkım yapılırken sokaktaki yaya trafiğinin de devam etmesi tehlikeyi artırdı. 

SOKAK TAMAMEN ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILMALIYDI

Konuyla ilgili açıklama yapan duyarlı vatandaşlar, “Cemaliye Mahallesi Abidin Efendi Sokak üzerinde bir binanın yıkım işlemi gerçekleştiriliyor. Üt katlarda ekipler hilti yardımıyla binayı yıkıyor. Şimdi yukarda yıkım gerçekleşirken alt tarafta sokakta araç ve yaya trafiğinin devam etmesi kabul edilemez. Belediye sokağın tamamını trafiğe kapatmalıydı, Allah göstermesin biri geçerken başına bir moloz parçası gelse bunun hesabını kimse veremez” dedi. 

MOLOZ PARÇALARI İNSANLARIN KAFASINA DÜŞEBİLİR 

Binanın yıkımı esnasında etrafa saçılan moloz parçalarının insanların kafasına gelebileceğini belirten duyarlı vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Moloz parçaları insanların kafasına düşse burada insanlar yaralanabilir. Çocuklar olursa daha kötü sonuçlar doğurur. Onun için bu türlü yıkımlarda sokak tamamen trafiğe kapatılmalı ve yıkım işlemi biran önce gerçekleşmelidir” ifadelerine yer verildi. 

İMDAT ŞAHİN