“Önceliğimiz Milli Eğitim Yatırımları”
Çorlu Güncel

“Önceliğimiz Milli Eğitim Yatırımları”

  • 18 Eylül 2024

Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Tekirdağ Yolu üzerinde yeni yapılan Endüstri Meslek Lisesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Kaymakam Eren, “Şu anda önceliğimiz Milli Eğitim yatırımları” dedi.

Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan okulların durumlarıyla ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Valimizle de yaptığımız toplantılarda önceliğimiz şu anda milli eğitim yatırımlarıdır” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet tarihi boyunca şu dönemde en fazla okul yapıldığını belirten Kaymakam Eren, önümüzdeki yıllarda Çorlu’nun okul sorunun kalmayacağını belirtti. Okullardaki güçlendirmelere değinen Kaymakam Eren “Sadece bir okulumuzun güçlendirmesi kaldı onu da 2 ay sonra bitirip eğitime açacağız” ifadelerini kullandı. 

“İKİLİ EĞİTİM YÜZDE 35’LER SEVİYESİNE DÜŞTÜ”

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan okullardaki ikili eğitime değinerek ikili eğitimin şu anda azaldığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda ikili eğitimin daha da azalacağını belirten Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ilkokullarda oranın yüzde 35 seviyesinde olduğunu ifade etti. Konuşmasını sürdüren Hüseyin Erdoğan, “İkili eğitim süreci geçen yıl yüzde 57-58 oranlarındaydı bu yıl 12 okulumuz tekli eğitime geçerek yüzde 37 oranına düştük. Bu inşallah önümüzdeki süreçle beraber daha ileriki yıllarda daha düşük rakamlara ulaşacağız. Geçen yıl ilk okulda yüzde 57 bu yıl yüzde 35’e geriledik. Ortaokulda yüzde 53’den yüzde 33’e geriledik. Ortaöğretimde yüzde 20’den yüzde 13’e geriledik. İkili eğitimi azalttık. Bu yıl yeni açtığımız okullarımız var” dedi. 

TEKİRDAĞ GENELİNDE 300 OKULDA ÇALIŞMA YAPILDI 

Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı açıklamada Tekirdağ genelinde bulunan 450 okuldan yaklaşık 300 tanesinde güçlendirme ve yıkım çalışması gerçekleştirdiklerini belirti. Cumhuriyet tarihinin en fazla eğitim yatırımlarının bu dönümde yapıldığına dikkat çeken Çorlu Kaymakamı Murat Eren önümüzdeki yıllarda eğitim sorununun daha da azaltılacağını belirtti. Kamuoyunda çok fazla yanlış bilgilerin dolaştığına da dikkat çeken Kaymakam Eren, bunların doğru olmadığını ifade etti. 

“HAYIRSEVERLERİ OKUL YAPMAYA DAVET EDİYORUZ” 

Çorlu’nun ticaret yönünden çok güçlü bir ilçe olduğuna dikkat çeken Çorlu Kaymakamı Murat Eren hayırseverleri okul yapmaya davet etti. Çorlu’da şu anda Çorlu Belediyesi’nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yüzde 50 okula katkı sunduğunu ve bir tane firmanın Türkgücü’ye okul yapacağını belirtti. Hayırseverlerin daha fazla okul yapma noktasında istekli olmasını isteyen Kaymakam Eren, bütün kurumlarımız bununla ilgili hayırseverleri harekete geçirmek için çalışma yapmalı dedi. 

“MİLLİ EĞİTİM YATIRIMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

“Çorlu’da Milli Eğitim yatırımlarını çok önemsiyoruz” diyen Kaymakam Eren, “16 okulumuzun yaklaşık güçlendirmesini yaptık şu anda 1 tane okulun güçlendirmesi devam ediyor. Yeni yapılan okullarımız var, yatırım planlarımızda olan okullarımız var Milli Eğitim yatırımlarını çok önemsiyoruz öğrencilerimiz velilerimiz gönül rahatlığıyla okullarımızda eğitim görmesini istiyoruz” dedi.

“YATIRIMLARI ALMA NOKTASINDA ÇORLU İLK SIRADA” 

Tekirdağ’ın Milli Eğitim Yatırımları konusunda Türkiye’de sayılı iller arasında olduğunu belirten Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Milli Eğitim Yatırımları konusunda çok fazla yol aldıklarını ifade etti. Önümüzdeki yıllarda bu sorunların azalacağına dikkat çeken Murat Eren Tekirdağ’ın ilçeleri arasında en fazla milli eğitim yatırımı alan ilçe bizim ilçemizdir ama bizde hayırseverlerin okul inşaatı yapma noktasında sıkıntılarımız var. Devlet yatırımları konusunda Çorlu diğer ilçelere göre yüzde 50 ile ilk sıradadır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN