• Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
  • Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor
Çorlu Güncel

Öğrenciler Günlerdir Mağduriyet Yaşıyor

  • 18 Haziran 2021
  • 1269 Kez Okundu

204 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü İbni Sina Özel Uygulama Eğitim Okulu’nun önündeki yolda başlayan çalışmalar bir türlü bitirilemedi. Devam eden çalışmalar nedeniyle özel durumu olan öğrenciler günlerdir mağduriyet yaşıyor.


Özel durumu olan öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü İbni Sina Özel Uygulama Okulu’nun önünde geçtiğimiz günlerde çalışma başlamıştı. Okulların kapalı olduğu dönemlerde başlamayan çalışmalar okulların açılmasıyla birlikte başlatıldı. Yüzlerce engelli öğrenci çalışmalar nedeniyle mağduriyet yaşadı. 05-06 Haziran tarihinde başlayan çalışmaların önümüzdeki birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor.
TREDAŞ VE TESKİ ÇALIŞMALARI BİTİRDİ 
Cemaliye Mahallesi Babadağ Sokakta bulunan İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun bulunduğu sokakta önce TREDAŞ elektrik hatlarını yer altına almak için kazı çalışması yaptı. Ardından TESKİ sokakta alt yapı çalışması yaptı. En son Çorlu Belediyesi’nin asfalt çalışması yapması bekleniyor.  TREDAŞ ve TESKİ çalışmalarını bitirirken, Çorlu Belediyesi’nin de asfaltlama çalışmalarına başlaması bekleniyor. 
OKULUN ÖNÜNDEKİ ÇALIŞMALAR UZAYINCA OLAN ÖĞRENCİLERE OLDU 
Yaklaşık 15 gündür devam eden çalışmalar nedeniyle engelli öğrenciler zor günler yaşadı. Servisten veya özel araçlardan inip okula girmek isteyen engelli öğrencilere okul yönetimi, öğretmenler ve aileleri yardımcı oldu. Çocuklarının güçlükle okula girebildiğini belirten öğrenci velileri duruma tepki gösterdi: “uzunca bir süre okullar pandemi nedeniyle kapalı kaldı, o zaman çalışma başlatmayan kurumlar okullar açıldı çalışmaya başladılar. Maalesef okulun bulunduğu sokak dar olması ve trafiğin olması sebebiyle sokakta birçok olumsuzluk yaşanıyor. Bu da yetmezmiş gibi birde günlerdir süren çalışmalar nedeniyle sorun yaşıyoruz. 
RÖGARIN AĞZI ÇÖP KUTUSUYLA KAPATILMIŞ 
Cemaliye Mahallesi Babadağ Sokak üzerinde bulunan rögar kapağının kırılmasıyla rögarın ağzı açık kaldı. açık kalan rögar çöp kutusuyla kapatılmaya çalışılırken duruma öğrenci velileri tepki gösterdi. Tehlike yaratan rögarın ağzının açık olmasıyla ilgili konuşan öğrenci velileri, “Görüldüğü gibi rögar kapağı kırılmış ve rögarın ağzı açık bırakılmış,  Günlerdir bu şekilde çöp kutusuyla ağzı açık olan rögar kapatılmaya çalışılmış, yazık çok yazık” dedi.  
ÇALIŞMALARIN PAZARTESİ BİTMESİ BEKLENİYOR 
Günlerdir devam eden çalışmalarda TREDAŞ VE TESKİ çalışmalarını bitirirken, Çorlu Belediyesi’nin de asfalt ve kaldırım çalışmalarını bu hafta sonu bitirmesi bekleniyor. Pazartesi gününe çalışmaların tamamlanması beklenirken çalışmaların bitirilmesiyle birlikte öğrencilerde rahat etmesi hedefleniyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Çorlu Belediyesi başlayacağı asfalt ve kaldırım çalışmalarını pazartesi günü bitirmeyi planlıyor. Hava koşullarında yardım etmesiyle birlikte Cemaliye Mahallesi Babadağ sokaktaki çalışmalar pazartesi bitirilecek. 
İMDAT ŞAHİN