• Belediyecilik Buluşmaları İlgi Görüyor
  • Belediyecilik Buluşmaları İlgi Görüyor
  • Belediyecilik Buluşmaları İlgi Görüyor
Çorlu Güncel

Belediyecilik Buluşmaları İlgi Görüyor

  • 01 Şubat 2023
  • 524 Kez Okundu

Trakya Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimlere bağlı birimlerini bir araya getirdiği “Belediyecilik Buluşmaları” üye belediyelerden yoğun ilgi görüyor.

Trakya Belediyeler Birliği tarafından “Belediyecilik Buluşmaları” adı altında gerçekleştirilen istişare toplantılarına Şarköy Belediyesi ev sahipliğinde, üye belediyelere bağlı Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri personelinin katılımlarıyla devam edildi.

Trakya Belediyeler Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak programla ilgili açıklama yaptı. Başkan Albayrak; “Modern belediyecilik anlayışının benimsendiği yeni dönemde Trakya Belediyeler Birliği olarak “Birlikte Daha Güçlü Belediyecilik” vizyonumuzla eğitim alanında da çok önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Trakya Belediyeler Birliği olarak organize ettiğimiz Belediyecilik Buluşmaları konulu istişare toplantılarımızın belediyelerde görevli tüm personelimiz için faydalı olmasını diliyorum. Belediyelerimiz için düzenlediğimiz bu programların ne denli önemli olduğunu ilerleyen zaman içerisinde hep birlikte göreceğimizi umuyorum. Üye belediyelerimizden gelen güncel mevzuata ilişkin konu taleplerini öncelikli olarak değerlendirmeye aldığımız ve program takvimimize göre planlayarak uyguladığımız çalışmalarımızın etkin ve verimli olabilmesi adına büyük gayret sarf ediyoruz. Düzenlenen programların yerel yönetimlerimiz ve belediyelerde görevli tüm personelimiz için hayırlı ve yararlı olmasını diliyorum. Programların yapımında emeği olan başta yönetim kurulumuz olmak üzere, birlik müdürümüz ve personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kâğıt Üzerinde Kalmayacak”
Toplantının açılışında konuşma yapan Trakya Belediyeler Birliği Müdürü ve Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ogün Kürümoğlu, öncelikle Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın katılımcılara selamlarını ileterek sözlerine başladı. Kürümoğlu konuşmasında; “Trakya Belediyeler Birliğimiz bünyesinde tasarlanan Belediyecilik Buluşmaları” adlı organizasyonun bir programında daha birlikteyiz. Teşrifleriniz bizleri çok mutlu etti. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün kültür birimlerimizin katılımıyla belediyecilik alanındaki çalışmalar kolektif şekilde nasıl değerlenebilir, ne gibi hususlar masaya yatırılmalı, belediyelerimize ve personelimize nasıl faydalı olabiliriz, bunları istişare edeceğiz. Birlik Başkanımız ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak da her konuda olduğu gibi bu tür eğitim konularında da yine bizlerin en büyük destekçisi. Çalışmalar anlamında sizlerden gelen öneri ve talepleri değerlendirip nokta atışı uygulamalarla yine sizlere sunmayı amaçlıyoruz. Bu toplantılarımız kâğıt üzerinde kalmayacak. Toplantıdan çıkan tüm gelişme ve sonuçları yönetim kurulumuza raporlayıp başkanlarımıza ve meclisimize sunacağız. Katılımlarınız için hepinize tekrar teşekkür ediyor, programın faydalı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Önemli Konulara Değinildi
Toplantıda; Trakya Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin Kültür ve Sosyal İşler müdürlüklerine bağlı personeli ile iyi uygulama örneklerinin yerel yönetimler arasında yaygınlaştırılmasıyla ilgili konular müzakere edildi.
Bunu yanı sıra Cumhuriyetimizin 100. yılına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerle ilgili değerlendirme yapıldı. Toplantıda, güncel mevzuata ilişkin olarak mal ve hizmet alımlarına bağlı satın alma usul ve esasları konusu da ele alındı. Trakya Belediyeler Birliği’nin üye belediyelere yönelik olarak gerçekleştireceği eğitim faaliyetleriyle ilgili de değerlendirmede bulunuldu.

HABER MERKEZİ