• Pazar Yeri İçin Kredi Bekleniyor
  • Pazar Yeri İçin Kredi Bekleniyor
Çorlu Güncel

Pazar Yeri İçin Kredi Bekleniyor

  • 23 Mayıs 2024
  • 363 Kez Okundu

2022 yılının Kasım Ayı’nda taşınması gündeme gelen Pazartesi Pazarı için yeri ve projesi hazırlandı. Çorlu Belediyesi 2023 yılı içerisinde üstünün kapatılması için iller bankasına kredi başvurusunda bulundu, kredi hala onaylanmayı bekliyor.

Şeyh Sinan Mahallesi Anafartalar Caddesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan pazartesi pazarı kapalı Pazar yeri şeklinde yapılması planlanıyor. Tahliye yolları ve zemini hazırlanan Pazartesi Pazarı’nın sadece üstünün kapatılması kaldı. Sadece üzeri kapatılacak olan Pazartesi Pazarı’nın yanları açık olacak. Vatandaşları ve esnafı yağışlı havalardan koruyacak olan yeni Pazar yeriyle ilgili sadece üzerinin kapatılması kaldı. Üzerinin kapatılmasıyla ilgili iller bankasına kredi başvurusunda bulunan Çorlu Belediyesi hala kredinin onaylanmasını bekliyor. 

PAZARTESİ PAZARININ SADECE ÜZERİ KAPATILACAK 

Şeyhsinan Mahallesi Anafartalar Caddesi’nde bulunan Pazar yerinin yolları yapılırken zemiyle ilgili çalışmalarda tamamlandı. Pazar yerinin sadece üzeri kapatılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Pazar yerinin zemini ve yol çalışmaları tamamlandı, projesi hazır, üzerinin kapatılmasıyla ilgili iller bankasına kredi başvurusu yapmıştık, kredinin onaylanmasını bekliyoruz” dedi. 

PAZAR YERİ 2025’E KALACAK

Şu anda Cumhuriyet Parkı’nın hemen yanında açık alana açılan Pazar yeri yeni adresine taşınmak için gün sayıyor. 2022 yılında Pazartesi pazarı için çalışmalar başlamıştı. 2023 yılında taşınacağı ifade edilirken, kredinin onaylanmaması nedeniyle Pazar yeri hala taşınamadı. Çorlu Belediyesi’nin bu sene ki bütçesinde yer almayan Pazartesi Pazarı kredi onaylanmazsa 2025 yılının bütçesine konulması planlanıyor. Kredi onaylansa bile projenin ihalesi yılsonuna doğru yapılarak çalışmalarına başlaması bekleniyor. Pazartesi Pazarı’nın taşınması bu yıl da zor gözükürken 2025 yılında açılması bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN