Kokuya Karşı Yürüyüş Düzenlenecek
Çorlu Güncel

Kokuya Karşı Yürüyüş Düzenlenecek

  • 04 Eylül 2024

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt son dönemde artan hava kirliliğine karşı büyük bir yürüyüş hazırlığında olduklarını vurguladı.

Türkiye gündeminde Çorlu’da yaşanan hava kirliliğine karşı dikkat çekmek istediklerini belirten Başkan Sarıkurt bununla ilgili büyük bir yürüyüş yapacaklarını ve muhtarların, STK temsilcilerinin ve Çorlulu vatandaşların bu yürüyüşe katılmalarını istedi. Çorlu’daki vatandaşların ve herkesin kokudan dolayı çok rahatsız olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, en yakın zamanda yürüyüşü planlayacaklarını vurguladı. 

“EN YAKIN ZAMANDA YÜRÜYÜŞÜ PLANLAYACAĞIZ, ÜLKE GÜNDEMİNDE DUYULMASINI İSTİYORUM”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu’da kokuya karşı büyük bir yürüyüş gerçekleştireceklerini belirterek konuşmasını sürdürdü: Geçen olay yerinden bir video çekip paylaşmıştım, peşinden iletişim kurmak için çaba gösterenler oldu. Öyle anlaşılıyor ki beraberce kuvvetli itirazımızı ortaya koymadığımız takdirde üretim ile doğa arasındaki tercihte birileri tercihlerini haksız rekabet ve üretimden yana kullanacak. Hemşerilerimizi muhtarlarımızı STK’larımızı inşallah yakın zamanda bizim ilçe sınırlarımızın içerisinde değil koku biliyorsunuz, önemli bir kısmını rüzgarlar kuzeyden güneye doğru esiyor Ergene sınırları içerisinde OSB alanında belirgin bir şekilde görmüştük. Orada beraberce kalabalık bir şekilde yürüyelim. Bunun ülke gündeminde duyulmasını istiyorum. İnşallah en yakın zamanda onu da planlayacağız. Biliyorsunuz kent konseyimiz imza kampanyası başlattı bolca imza topladılar, aslında vatandaşlarımız bundan rahatsızlar ve bu rahatsızlıklarını da gerek sosyal medya ile gerekse imza atarak ifade ediyorlar. Ama dikkat çekeceğimiz an kapı pencere indirmeden kötü söz söylemeden beraberce büyük bir kalabalığın bu noktada rahatsızlığını gösterecek bir yürüyüş olduğu kanaatindeyim” dedi. 

BAŞHEKİM DOĞAN; “BİZDE GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan kötü koku ve kanser vakalarının artığı yönündeki sorumuza, “Kanser vakalarının arttığıyla ilgili benim elimde bir veri yok, veri olmadan bir şey söyleyemem, Kokuyla ilgili belediyenin ve bazı kurumların dikkat çeken açıklamaları var, bu anlamda bizde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  

İMDAT ŞAHİN