• Yaşamla Birlikte Sorunlarda Başladı!
  • Yaşamla Birlikte Sorunlarda Başladı!
  • Yaşamla Birlikte Sorunlarda Başladı!
  • Yaşamla Birlikte Sorunlarda Başladı!
Çorlu Güncel

Yaşamla Birlikte Sorunlarda Başladı!

  • 24 Mayıs 2024
  • 652 Kez Okundu

Çerkezköy Yolu üzerine TOKİ tarafından yapılan 760 konutluk projede yaşam başladı, hak sahipleri evlerine yerleşmeye başlarken, sorunlarda beraberinde geldi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin arka tarafına yapılan 760 konutluk projede yaşanan sorunları tek tek anlattı. Yaşanan sorunlarla birlikte Çorlu Belediyesi’nin zamanında TOKİ’ye yaptığı uyarılara da değindi. TOKİ tarafından yapılan 760 konutluk projede yaklaşık 3 bin kişinin yaşaması bekleniyor. Şu anda yüzde 30’u dolu olan TOKİ projesinde vatandaşlar ulaşım sorunu yaşıyor. Elektrik ve suyu bağlanan TOKİ’nin yol bağlantıları henüz yapılmadı. TOKİ de yaşamaya başlayan vatandaşlar yollarının biran önce yapılmasını istiyor. Namık Kemal Üniversitesi’nin yanında bulunan stabil yola ilgili de bilgiler veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TOKİ’ye seslendi ve vatandaşların sorununu çözmesini istedi. 

BAŞKAN SARIKURT SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu’daki basın mensuplarıyla birlikte Çerkezköy Yolu üzerinde yapılan 760 konutluk projenin olduğu yere gelerek sorunlara değindi. Başkan Sarıkurt’un ilk durağı üniversitenin yanındaki stabil yol oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt burada yaptığı açıklamada “İmar planlarına göre burada yol yok, yarın öbür gün tarla sahipleri tarlarını çevirdikleri zaman yol diye bir şey kalmayacak” dedi.

TOKİ BAĞLANTI YOLLARINDA TOPU KARAYOLLARINA ATIYOR 

TOKİ tarafından yapılan 760 konutluk projenin D-100 Karayolu’na kadar olan 1 KM’lik kısımları TOKİ’NİN yüklenici firması tarafından yapıldı. TOKİ’nin yüklenici firması D-100 karayoluna bağlanacak bağlantı kısımlarını ise yapmadı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bizler TOKİ projesi daha inşaat halindeyken bu konularla ilgili TOKİ’yi uyardık, okul konusunda, sağlık ocağı konusunda yol konusunda uyarılarımız var, yazışmalarımız var. Bu bağlantı yoluyla ilgili yazdığımız yazıya TOKİ bağlantı yolları Karayolları genel müdürlüğüne ait diyerek konuyu kendi üzerinden atmış. TOKİ vatandaşları mağdur etmemelidir” dedi. 

YAŞAMIN OLDUĞU TOKİ KONUTLARINDA, ULAŞIM, OKUL, SAĞLIK HİZMETİ YOK

760 konutluk projede 4 kişilik bir aile hesaplandığı zaman yaklaşık 3 bin nüfusun yaşaması bekleniyor. Şu anda konutların, yüzde 30’u dolu durumda ama yaşam hızla artması bekleniyor. Toki’nin yaptığı konutlarda yaşamaya başlayan vatandaşlar ulaşım konusunda sorun yaşarken, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt okul ve sağlık sorunlarıyla ilgili de yaşanan sıkıntılara değindi. Toki konutlarında Yaklaşık 1500 çocuğun yaşayacağına dikkat çeken Başkan Sarıkurt “Çocuklar hangi okulda okuyacak” diyerek duruma tepki gösterdi. 

TOKİ DE YAŞAYAN VATANDAŞLAR ÇÖZÜM İSTİYOR 

Toki konutlarında yaşamaya başlayan vatandaşlar işe gidip gelmekte sorunlar yaşadıklarını belirterek biran önce sorunların giderilmesini istedi. Şehir merkezine uzak olan TOKİ konutlarına belediye otobüsleri de gitmiyor. Biran önce sorunların çözümünü isteyen vatandaşlar Başkan Sarıkurt ile dertlerini paylaştılar. 

İMDAT ŞAHİN