Pazar Yeri Yapılması Planlanıyor!
Çorlu Güncel

Pazar Yeri Yapılması Planlanıyor!

  • 21 Haziran 2024

Nusratiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi üzerinde bulunan araziye Çorlu Belediyesi Pazar yeri yapmayı planlıyor.



Çorlu’nun kuzey kısmında Pazar yerinin bulunmaması nedeniyle o bölgede yaşayan vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Pazar yeri olmaması nedeniyle Çorlu’nun kuzeyinde bulunan vatandaşlar ya Salı Pazarı’na gidiyor, ya da Perşembe Pazarı’na gitmek zorunda kalıyor. Pazar yerlerinin uzak olması nedeniyle Nusratiye Mahallesi, Kazımiye Mahallesi Hürriyet Mahallesi, Esentepe Mahallesi’ndeki vatandaşlar onlarca dakika yürümek zorunda kalıyor.  
ÇORLU’DA 3 PAZAR YERİ BULUNUYOR
Çorlu’da Salı günleri kurulan Atakent Kapalı Pazar Yeri, Perşembe günleri kurulan Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Pazartesi Pazarı’nın kurulduğu yerlerin dışında Pazar yeri bulunmamaktadır. Çorlu’da 3 yaş sebze meyve pazarı kurulurken 1 tane de giyim pazarı kuruluyor. 300 bin nüfusu bulunan Çorlu’da Pazar yerinin sınırlı olması nedeniyle vatandaşlar Nustariye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi üzerine Pazar yerinin yapılmasını istiyor.  
ÇORLU’NUN KUZEY KISMINDA PAZAR YERİ YOK   
Çorlu’nun kuzey kısmında kalan mahallelerde Pazar yerinin olmaması ve mevcut pazarlara uzak olması nedeniyle mahalle sakinleri çok büyük sorunlar yaşıyor. Mahalle sakinleri pazara ulaşmak için büyük çaba harcarken, bir tane Pazarın kuzey kısmına yapılmasını istiyor. Özellikle Nusratiye Kazımiye Esentepe, Hürriyet Mahallleri’nde oturan vatandaşlar Pazar yerlerine uzak olması nedeniyle Erdal İnönü Caddesi’ne Pazar yeri yapılmasını istiyor. 
ERDAL İNÖNÜ CADDESİ ÜZERİNDEKİ ALAN PAZAR YERİ OLARAK DÜŞÜNÜLÜYOR 
Nusratiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi üzerinde Çorlu Belediyesi’ne ait olan alanda Pazar yeri yapılması planlanıyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu’da pazartesi pazarının yerinin değiştirilmesi ve Nusratiye Mahallesi’ne Pazar yeri yapılmasıyla ilgili daha önce gazetemize bilgiler vermiş, Nusratiye Mahallesi’ne Pazar yeri yapılmasını planladıklarını belirtmişti. 
MAHALLE SAKİNLERİ PAZAR YERİ TALEP EDİYOR
Özellikle Nusratiye Mahallesi Kazımıye Mahallesi Hürriyet Mahallesi Esentepe Mahallesi’nde oturan vatandaşlar kendilerine yakın noktada Pazar yeri yapılmasını talep ediyorlar. Daha önce bu konuyla ilgili bir araya gelen mahalle sakinleri taleplerini belediyeye iletmişlerdi. Gazetemize bilgi veren mahalle sakinleri, “Pazar yerleri Nusratiye Mahallesi başta olmak üzere diğer mahallelere de çok uzak. Pazara gidip gelmek gerçekten çok büyük sorunlar yaratıyor. Doğru düzgün otobüslerle ulaşım da sağlanamıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN