3 Yıldır Tabela Var, Gelişme Yok!
Çorlu Güncel

3 Yıldır Tabela Var, Gelişme Yok!

  • 17 Temmuz 2024

Çorlu Ortaokulu depreme dayanıklı olmadığı için 25 Ağustos 2021 yılında yıkılmıştı. Yıkıldıktan sonra bahçe duvarına 24 derslikli okul yapılacağı tabelası asılmıştı, fakat aradan 3 yıl geçmesine rağmen okul inşaatına başlanmadı.

Yıkılan okul arazilerinin başka amaçla kullanılacağına dair çıkan söylentiler üzerine Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulların bahçesine tabela astı. Birçok mahallede yıkılan okulların bahçesine tekrar okul yapılacağına dair tabelalar asıldı. Çorlu Ortaokulu’nun bahçesine de yine aynı şeklide tabela asıldı. Tabelada 24 derslikli okul yapılacağı yazmasına rağmen 3 yıldır her hangi bir gelişme olmadı. Birçok okul tekrar yapılırken Çorlu Ortaokulunun yeriyle ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı. 

ÇORLU ORTAOKULU 3 YIL ÖNCE YIKILMIŞTI

Çorlu’da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2021 yılında çok fazla okul yıkıldı. Bazı okullar ise güçlendirme kapsamına alınarak güçlendirmeleri tamamlandı. Yine Çorlu Ortaokulu da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım karalı verildi. Çorlu Ortaokulu 25 Ağustos 2021 yılında yıkılarak yeri temizlenmişti. 3 yıl önce yıkılan okulun yeriyle ilgili her hangi bir gelişme yaşanmadı. 

 ÇORLU ORTAOKULUN YERİ YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ 

Çorlu Ortaokulun yerine “24 derslikli okul yapılacak” yazısı sadece tabelada kaldı. Şu ana kadar okul yapılmasıyla ilgili her hangi bir adım atılmadı. Spor sahası veya kapalı spor salonu gibi fikirlerin de konuşulduğu Çorlu Ortaokulunun yeri tam bir yılan hikayesine dönüştü. Şehir merkezinde okul sorunu olduğunu belirten vatandaşlar okul yapılmasında ısrarlı. 

VATANDAŞLAR OKUL İNŞAATININ BİRAN ÖNCE BAŞLAMASINI İSTİYOR

Şehir merkezinde yaşana vatandaşlar Çorlu Ortaokulunun biran önce tekrar yapılmasını istiyor. Şehir merkezinde çok fazla nüfusun yaşaması nedeniyle vatandaşlar çocuklarını uzaktaki okullara göndermek zorunda kalıyor. Şehir merkezinde okul yeriyle ilgili sorun yaşanırken, boş kalan Çorlu Ortaokulunun yerine tekrar okul yapılaması isteniyor. 

İMDAT ŞAHİN