Toki̇'nin Bağlantı Yolu Daha Yapılmadı
Çorlu Güncel

Toki̇'nin Bağlantı Yolu Daha Yapılmadı

  • 25 Temmuz 2024

Çerkezköy Yolu üzerine TOKİ tarafından yapılan 760 konutluk projede yaşam başladı. Çevre Yolu’na bağlantı noktası yapılmazken evlerine yerleşen hak sahipleri sorun yaşamaya devam ediyor.

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin hemen arka kısmında bulunan konutlara yerleşim devam ediyor. Evlerine yerleşen vatandaşlar ulaşım sorunları yaşıyor. TOKİ bölgesine arabasıyla veya otobüsle gitmek isteyen vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Şu anda Stabilize yoldan gidip gelmeye çalışan vatandaşlar özellikle akşam saatlerinde işten gelirken büyük zorluklar yaşıyor. Toki konutlarını yapan yüklenici firma çevre yolunun üstündeki köprüye kadar yolu yaptı fakat çevre yoluna bağlantı yolları yapılmadı. 

YOL YAPILDI, BAĞLANTI NOKTASI YAPILMADI 

Mühendislik Fakültesi’nin arka kısmında yapılan TOKİ konutlarında vatandaşlar sorun yaşamaya devam ediyor. Konutları yapan yüklenici firma Çevre Yolu’nun üstünde bulunan köprüye kadar yolu yaptı, bağlantı kısımları ise yılan hikayesine döndü. TOKİ bağlantı yollarını Karayollarının yapmasını beklerken olan vatandaşa oluyor. 

ÇORLU BELEDİYESİ STABİLİZE YOLDA DÜZENLEME YAPTI 

Çorlu Belediyesi mühendislik fakültesi yurdunun hemen yanında bulunan Stabilize yolda geçici düzenleme yaptı. Bağlantı yolu olmadığı için şu anda sadece mühendislik fakültesi yurdunun yanındaki Stabilize yoldan gidiş geliş sağlanıyor. Yollarda iyileştirme yapan Çorlu Belediyesi en azından tozun ve çamurun önüne geçti. 

BAŞKAN SARIKRUT SORUNLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN TOKİ DE İNCELEME YAPMIŞTI 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin arka tarafına yapılan 760 konutluk projede yaşanan sorunlara dikkat çekmek için 24 Mayıs tarihinde TOKİ konutlarını ziyaret etmişti. Sorunlara değinen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıukrt TOKİ’nin vatandaşı mağdur ettiğini belirtmişti. Ahmet Sarıkurt üniversitenin yanında yer alan Stabilize yolla ilgili konuşmasında imar planlarına göre burada yol yok, yarın öbür gün tarla sahipleri tarlarını çevirdikleri zaman yol diye bir şey kalmayacak” dedi. 

TOKİ BAĞLANTI YOLLARINDA TOPU KARAYOLLARINA ATIYOR 

TOKİ tarafından yapılan 760 konutluk projenin D-100 Karayolu’na kadar olan 1 Km’lik kısımları TOKİ’NİN yüklenici firması tarafından yapıldı. TOKİ’nin yüklenici firması D-100 karayoluna bağlanacak bağlantı kısımlarını ise yapmadı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bizler TOKİ projesi daha inşaat halindeyken bu konularla ilgili TOKİ’yi uyardık, okul konusunda, sağlık ocağı konusunda yol konusunda uyarılarımız var, yazışmalarımız var. Bu bağlantı yoluyla ilgili yazdığımız yazıya TOKİ bağlantı yolları Karayolları genel müdürlüğüne ait diyerek konuyu kendi üzerinden atmış. TOKİ vatandaşları mağdur etmemelidir” demişti. 

TOKİ’YE YERLEŞEN VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ DEVAM EDİYOR 

TOKİ’ye yerleşen yüzlerce vatandaşın mağduriyeti devam ediyor. Vatandaşlar doğru düzgün yol olmadığı için evine gidip gelmekte zorlanıyor. Özellikle akşam saatlerinde işten gelmeye çalışanlar için ulaşım tam bir çileye dönüşüyor. 

İMDAT ŞAHİN