Çorlulu Yüzücüler Balkan Şampiyonasına Damga Vurdu
Çorlu Güncel

Çorlulu Yüzücüler Balkan Şampiyonasına Damga Vurdu

  • 02 Eylül 2024

Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde düzenlenen Uluslararası Açık Su Balkan Şampiyonası’nda, ülkemizi temsil eden Çorlu Belediyesi Spor Kulübü (ÇBSK) sporcuları, Türkiye Yüzme Millî Takımı bünyesinde elde ettikleri başarılarla Çorlu’nun göğsünü kabarttılar.

5 ülke den yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmada ÇBSK yüzücüleri Berra Zengin birinci olurken Damla Uğurda üçüncü olmayı başardı. ÇBSK'nın genç yeteneklerinden Berra Zengin, 1250 metre yarışında ve 4x625 metre Mix Bayrak yarışında birinci olarak Balkan Şampiyonu ünvanını elde etti. Zengin, yarış boyunca gösterdiği üstün performansla izleyenlerin takdirini kazandı. Hem bireysel hem de bayrak yarışında zirveye çıkarak, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Bir diğer başarılı sporcu Damla Uğur ise 1250 metre yarışında Balkan üçüncüsü olmayı başarırken, 4x625 metre Mix Bayrak’ta ise takım arkadaşlarıyla birlikte Balkan ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Uğur’un gösterdiği üstün performans, sadece Çorlu’da değil, tüm Türkiye’de gurur kaynağı oldu.

ÇORLULU YÜZÜCÜLER MİLLİ TAKIMIN GURURU OLDULAR

Çorlu Belediyesi Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, sporcuların ve antrenörlerin gösterdiği başarının büyük bir gurur kaynağı olduğu belirtildi. Kulüp yetkilileri, “Sporcularımız Berra Zengin ve Damla Uğur’un elde ettiği bu başarı, Çorlu ve Türkiye adına büyük bir onur. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve ailelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sporculara destek veren ailelere ve antrenörlere de teşekkür edildi. ÇBSK'nın bu önemli başarısı, bölgedeki gençlerin spora olan ilgisini artırırken, Çorlu’yu uluslararası arenada başarıyla temsil etmenin gururunu da yaşattı. Sporcuların bu büyük başarıları, gelecekte elde edilecek yeni şampiyonluklar için önemli bir motivasyon kaynağı olarak görülüyor.

BAŞKAN SARIKURT TEBRİK ETTİ 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Balkan Şampiyonasında Türkiye’yi gururlandıran yüzücülerimizi tebrik etti. Başkan Sarıkurt yaptığı açıklamada: -28-29 Ağustos tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde 5 ülke ve yüzlerce sporcunun katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Açık Su Balkan Şampiyonası’nda Yüzme Millî Takımımız ile ülkemizi temsil eden ÇBSK sporcularımız; Berra Zengin 1250 metrede ve 4x625 Metre Mix Bayrak’ta Balkan Şampiyonu, Damla Uğur 1250 metrede Balkan üçüncüsü, 4x625 Metre Mix Bayrak’ta İse Balkan ikincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve ailelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN