Kyk Kız Öğrenci Yurdu Kapandı
Çorlu Güncel

Kyk Kız Öğrenci Yurdu Kapandı

  • 04 Eylül 2024

İstanbul Yolu üzerinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

Deprem risk raporu yapılan Kız Öğrenci Yurdu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılma kararı alındı. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala öğrenci yurdunun kapatılması akıllara öğrenciler nerede kalacak sorusunu getirdi. Yetkililer Tekirdağ Yolu üzerinde bir binayı Kız Öğrenci Yurdu yapılması için çalışmalarını sürüyor. Yeni binanın öğrenci kapasitesi 540 öğrenci olması beklenirken binayla ilgili hem prosedür hem de fiziki çalışmalar devam ediyor.

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde ve Çorlu Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan kız öğrencilerin barınacağı yer olan kız öğrenci yurdu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı, yeni yerin ise ay sonuna kadar çalışmaların tamamlanarak açılması planlanıyor. 

DEPREM RİSK RAPORU OLUMSUZ ÇIKTI 

Yaklaşık 300 öğrenci kapasitesi bulunan öğrenci yurdu depreme dayanıklı olmadığı için yeni dönemde hizmet vermeyecek. İstanbul Yolu üzerinde bulunan Kız Öğrenci Yurdu’na geçtiğimiz aylarda deprem risk analizleri yapıldı. Deprem risk raporu olumsuz olan Kız Öğrenci yurdu kapatıldı. Yeni dönemde İstanbul Yolu üzerindeki binalar hizmet vermeyecek. Deprem risk raporu olumsuz çıkan Kız Öğrenci Yurdu binalarının yıkılıp yıkılmayacağına önümüzdeki aylarda karar verilecek. Bakanlık önümüzdeki süreçlerde binanın yıkılıp yıkılmayacağına karar verecek. 

YENİ KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NUN TEKİRDAĞ YOLUNA TAŞINMASI PLANLANIYOR

Zafer Mahallesi İstanbul Yolu üzerinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun kapanmasıyla birlikte öğrenci yurdu için bina satın alındı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Şeyh Sinan Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı (Tekirdağ Yolu) üzerinde bir bina satın alındı. Binanın hem prosedür işlemleri hem de fiziki durumuyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Binayla ilgili tüm çalışmalar bittiği zaman ay sonuna kadar yeni yurt binasının açılması planlanıyor. 

AY SONUNA KADAR ÇALIŞMALARIN BİTMESİ BEKLENİYOR

Namık Kemal Üniversitesi yeni öğrenim dönemine 30 Eylül tarihinde başlaması beklenirken yeni kız öğrenci yurduyla ilgili çalışmalarında o tarihe kadar bitmesi bekleniyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni yeri ile ilgili satın alma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı, yeni binanın ay sonunda açılması planlanıyor. 

KAPANAN YURT 300, YENİ YURDUN 500 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLMASI PLANLANIYOR

İstanbul Yolu üzerinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun 300 öğrenci kapasitesi bulunurken Tekirdağ Yolu üzerinde satın alınmaya çalışılan yeni yurdun yaklaşık 500 öğrenci kapasitesi olması planlanıyor. 

BAŞKAN SARIKURT, ÖZEL YURT SAHİPLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt kız öğrenci yurdunun kapandığını duyurarak özel yurt sahipleriyle bir araya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu'muzda bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu'nun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının ardından kentimizde eğitim görecek üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve çözüm yolları üretilebilmesi konusunda özel yurt sahipleriyle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk” ifadelerine yer verdi. 

İMDAT ŞAHİN