Çorlu Stk Platformundan Açıklama
Çorlu Güncel

Çorlu Stk Platformundan Açıklama

  • 16 Eylül 2024

Son dönemde Diyarbakır’da ve Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşanan çocuk cinayetleriyle ilgili Çorlu STK Platformu açıklama yaptı.

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ve Tekirdağ Malkara’da Sıla bebeğin ölümleri üzerine Çorlu STK Platformu Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Çorlu STK Platformu adına açıklamayı Yusuf Talha Karakılıç yaptı. Karakılıç açıklamasında, “Hepimizin aklına hayata dair bir incelik ve naiflik gelse içinde mutlaka çocuğa veya çocukluğa dair bir iz bulunmaktadır. Çocukluk esas anlamıyla biz yetişkinlerin imrendiği, geri dönerek yeniden yaşamayı arzu ettikleri bir süreçtir. Bilinmelidir ki; çocukluğu değerli kılan en önemli etken insanların çocukluk çağında yaşamın içerisinde işgal ettiği tertemiz noktadır. Âmâ maalesef; biz büyüdük ve kirlendi yaşam. Diyarbakır'da Narin kızımızın hunharca katledilmesinin ardından, Malkara’da Sıla bebeğin insan demeye hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir şahsın istismarına uğrayarak hayatını kaybetmesi hepimizi derinden yaralamış ve gelinen noktada çocuklarınızın beden ve ruh sağlıklarının korunması amacıyla daha kat’i tedbirlerin alınmasını zorunlu kılmıştır” ifadelerine yer verdi. 

BU SUÇLULAR İÇİN İDAM CEZASI BİR AN ÖNCE YASALARA EKLENMELİDİR

Açıklamasını sürdüren Yusuf Talha Karakılıç, “Medeniyet harcında çocuğa dair; sevgi, şefkat, merhamet, sabır ve hoşgörü değerlerini barındıran bir toplumda ne oldu da, çocuklara zulmeden, istismar eden ve insana dair tüm değer yargılarını unutan insanlar türedi, bu konu bir an önce sorumlularınca tahlil edilmesi ve tedbir alınması gereken bir durumdur. ‘Çocuklarına merhamet etmeyen bir toplumun kendine de merhamet etmeyeceği’ birinci ağızdan bizzat peygamberi tarafından beyan edilen bir medeniyet içindeki merhamet duygusunu kaybetmiş ve insanlıktan çıkmış şahsiyetlere artık yaşam hakkı tanımamalıdır ve bu suçlular için idam cezası bir an önce yasalara eklenmelidir” dedi. 

NARİN’LERİMİZİN VE SILA’LARIMIZIN CAN VE BEDEN SAĞLIKLARINI GÜVENCE ALTINA ALMALIYIZ

Açıklamanın devamında Karakılıç, “Çocuk, anne-babaya yüce Allah tarafından bahşedilmiş en değerli armağandır. Hem bir armağan hem de kıymetli bir emanettir. Bu açıdan da çocuklarımızın beden ve ruh sağlıklarının muhafazası bu emanetin korunması açısından her birimize görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Maalesef Narin yavrumuz ve Sıla evladımız gibi sahip çıkamadığımız emanetlerimiz olduğu sürece toplum olarak bizler de kendimizi sorgulamalı ve hesaba çekmeliyiz. Çocuklarımız sadece bizlerin değil aynı zamanda toplumumuzun ve milletimizin geleceği açısından da önemlidir. Bir milletin sağlam temeller üzerine yükselmesi o milletin çocuklarına verdiği değer ve önem ile doğru orantılıdır. Bu meyanda millet olarak geleceğimizi garanti altına almak istiyorsak bugün ve şimdi çocuklarımızın, Narin’lerimizin ve Sıla’ larımızın can ve beden sağlıklarını güvence altına almalıyız. Çorlu STK’ları olarak; bizi yöneten, kanun koyan ve uygulayan Erk’lere gür bir sesle sesleniyoruz ve diyoruz ki: Bu toplumun gündemine yeni Narinler ve Sılalar gelsin istemiyorsak çocuklara yönelik suçların cezaları artırılmalı ve idam cezası mutlaka yasaya eklenmelidir. Çocuklarımızın can, beden ve ruh sağlığını güvence altına alan düzenlemeler ve uygulamaları yürürlüğe konulmalıdır. ‘Millî Aile’ yapımız korunmalı ve güçlendirilmelidir. Aile kurumumuz her türlü sapkın ve neo-paganist düşünce ve akımlardan uzak tutulmalı ve korunmalıdır. Aile yapımızın içine kadın hakları diyerek sızmaya çalışan insan fıtratını yok sayan lgbt gibi oluşumlara fırsat tanıyan İstanbul Sözleşmesinin yerine milli aile yapımızı güçlendiren, milli kültür ve milli ahlak anlayışımızın hâkim olacağı ve tüm toplumun mutabık kalacağı; kadın, aile ve çocuğun öncelendiği bir Türkiye Sözleşmesinin oluşturulması ve imzalanması artık zorunlu hale gelmiştir” dedi.