Çorlu Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

  • 05 Eylül 2024

Çorlu Belediyesi, eylül ayı olağan meclis toplantısını Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında, belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde: Yükseköğrenim Bursları: Yükseköğrenim bursu öğrenci sayısı ve burs bedelinin belirlenmesi konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Mülkiyet Devri: Nusratiye Mahallesinde bulunan bir belediye parselinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devri, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Enerji Nakil Hattı: Hatip Mahallesindeki bir parselde TESKİ tarafından içme suyuna ait enerji nakil hattının geçiş talebi oy birliğiyle kabul edildi. SGK Borçları: Çorlu Belediyesi Personel A.Ş.’nin SGK’ya olan borçlarının taşınmaz devri yöntemiyle ödenmesi kararı alındı. Protokol Yetkisi: Komrat Belediyesi ile protokol yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon Raporları: Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile İçişleri Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Planı Değişiklikleri: İmar planı değişikliklerinin İmar Komisyonu’na havalesi kararlaştırıldı. İmar Komisyonu raporu ise Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okunarak oylama ile kabul edildi. Spor Desteği: Çorlu’daki sporculara, antrenörlere ve öğrencilere ayni-nakdi yardım ve malzeme desteği verilmesi kararı alındı.

Spor Kulübü İsminde Değişiklik: Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün isminin, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu çerçevesinde "Çorlu Belediyesi Spor Kulübü" olarak değiştirilmesi kabul edildi. Engelsiz Kafe Projesi: Reşadiye Mahallesi'ndeki Engelsiz Kafe Ortak Hizmet projesinin süresinin 1 Ekim 2024’te sona erecek olması nedeniyle, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin protokol yenileme talebi ve belediye başkanına yetki verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. KYK Yurt Sorunu: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Kampüsü'ne yerleşen üniversite öğrencilerine, KYK Kız Öğrenci Yurdu'nun kapanması nedeniyle konaklama desteği sağlanması, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edildi. Park ve Çeşme Bağışı: Hatip Mahallesinde çocuk bahçesi alanında kalan bir parselin park yapılması, üzerine çeşme yapılması ve “İrfan Volkan Hayratıdır” yazısının yazılması şartıyla Selma Çetinkaya, Saffet Keskin ve Fatma Certel adlı vatandaşların bağışlama talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, alınan kararların ardından sona erdi.