Karayolları Yaptı, Gözler Teski̇'de!
Çorlu Güncel

Karayolları Yaptı, Gözler Teski̇'de!

  • 11 Eylül 2024

Önerler Mahallesi’nden başlayarak Zafer Mahallesi’ne doğru gelecek olan yağmur suyu hattı için Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul Yolu’ndaki çalışmalarını tamamlandı, gözler şimdi TESKİ’nin çalışmalarına çevrildi.

26 Ağustos 2024 tarihinde TESKİ yağmur suyu hattı için ihaleye çıktı. Yağmur suyu hattı için 26 Ağustostaki ihale iptal oldu, tekrar ihalesinin yapılması bekleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü yağmur suyu hattı için 15 Ağustosta çalışma başlatmış 15 gün süren çalışmalar neticesinde yağmur suyu hattı karşı tarafa verilmişti. Karayolları üzerine düşen çalışmaları yaparken şimdi yağmur suyu hattı için TESKİ’nin üzerine düşen çalışmaları yapması bekleniyor. 

TESKİ İHALEYİ ÇIKTI, İHALE İPTAL OLDU 

Aşırı sağanak yağışlarda göle dönen İstanbul Yolu’ndaki sorunu çözmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek 26 Ağustosta yağmur suyu hattı için ihaleye çıkmıştı. İhale iptal oldu, tekrar ihalesi yapılması bekleniyor. Önerler Mahallesi’nden aşağı doğru gelip İstanbul Yolu Otocenter’ın önünde biriken sular hayatı olumsuz etkiliyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorunu çözmek için proje geliştirdi. Proje kapsamında yağmur suyu hattı Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokağın altından dereye bağlanacak. 

KARAYOLLARI KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI 

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul Yolu Oto Center’in önünde yağmur suyu hattı için yolu kazdı. 15 Ağustos tarihinde başlayan çalışmalar yaklaşık 15 gün sürdü. İstanbul Yolu’ndaki trafik farklı güzergahlardan verilirken ekipler 15 gün içinde çalışmaları bitirerek İstanbul Yolu’nu trafiğe açtı. İstanbul Yolu’nda yaklaşık 4 metre kazı çalışması yaptı, büyük menfezler döşenen çalışmalar sona ererken şimdi yağmur suyu hattının tamamlanması bekleniyor. 

YAĞMUR SUYU HATTININ BİRAN ÖNCE BİTMESİ BEKLENİYOR 

Önerler Mahallesi’nden başlayıp Zafer Mahallesi’ne kadar uzanan yağmur suyu hattının biran önce bitmesi bekleniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teski ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nü kapsayan yağmur suyu hattı en son Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokağın altındaki dere de son bulacak. Aşırı sağanak yağışlarda İstanbul Yolu göle dönerken hem araç trafiği hem de bölge esnafı olumsuz etkileniyordu. 

İMDAT ŞAHİN