“2 Yıl İçerisinde Okul Sorunu Kalmayacak”
Çorlu Güncel

“2 Yıl İçerisinde Okul Sorunu Kalmayacak”

  • 12 Eylül 2024

İlköğretim Haftası’nda yıkılan okullar ve inşaatı devam eden okullarla ilgili konuşan Çorlu Kaymakamı Murat Eren “Allah nasip ederse yıkmış olduğumuz okulların tamamını 2 sene içerisinde tamamlamış olacağız” dedi.

Marmara Bölgesi’nde 2019 yılında yaşanan depremin ardından Çorlu’da birçok okul yıkılmış bir çok okulda güçlendirmeye alınmıştı. Yaklaşık 5 yıldır bu okulların birçoğu güçlendirilerek tekrar eğitim öğretime kazandırıldı, yıkılan bazı okulların yerine de yenileri yapıldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren yıkılan okullarla ilgili konuştu ve 2 yıl içinde tamamlayacaklarını belirtti. Cumhuriyet tarihinin en fazla milli eğitim yatırımını ilçeye kazandırdıklarını belirten Murat Eren yapılacak ve ihalesi olacak okulları tek tek sıraladı. 

TEKİRDAĞ’DA 100 OKULY YIKILDI 

Okullarla ilgili konuşan Kaymakam Murat Eren, “Geçtiğimiz yıllarda Marmara Bölgesi’nde 2019 yılında yaşanan depremden sonra ilimizin önceliği haline gelen kamu yatırımlarımız Milli Eğitim Yatırımlarımız yaklaşık 4 seneden uzun bir süredir hızla devam ediyor. Kamuoyunda zaman zaman gündeme gelmekle beraber yapılan çalışmalar eleştirilmekle beraber hakikaten ilimiz, özellikle ilçemiz bir takım faaliyet gösterdi. Dört yıldan uzun bir süredir ilçemizde 14 tane okulumuz deprem güçlendirmesi gerçekleştirilerek tamamlanmış ve eğitim öğretime açılmış durumda. Biliyorsunuz ilimizde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan 450’nin üzerinde okulumuz var. 2010 yılından itibaren bu 450 okulumuzun tamamı deprem güçlendirme faliyeti içerisinde ele alındı ve 300’ün üzerindeki okulda deprem güçlendirme projeleri tamamlanarak hazır hale getirildi. Bu okullardan ne yazık ki 100 tanesini en büyük nüfus popülasyonumuzun olduğu okullarımızın depreme karşı dayanıklı olması can kaybımızı en aza indirmek adına 100 okulumuzu da yıktık, ve yerlerine de yenilerini yapıyoruz” dedi. 

 YAPIMI DEVAM EDEN 16 OKULUMUZ VAR 

Yapılan okullarla ilgili konuşan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “İlçemizde şu anda yapımı devam eden 16’nın üzerinde binamız var, bunlardan geçtiğimiz yıl içerisinde nusratiye mahallesindeki 4 derslikli anaokulumuz, yine 4 derslikli Muhittin Mahallesi’ndeki anaokulumuz ve 32 derslikli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okulumuz eğitim öğretime açılarak faaliyete başlamıştır. Şu anda 24 derslikli 3 okulumuzun yapımı devam etmektedir. Spor lisemizin önünde 32 derslikli bir okulumuzun temelleri atılmış ve yükselmeye devam etmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bir anaokulumuzun yapımı devam etmektedir. 12 derslikli özel eğitim okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Tekirdağ yolu üzerinde ilçemizin belki de en nitelikli okullarından biri Mesleki bir lisemizin çalışmaları devam etmektedir, bu sene sonunda açılacaktır. Şu an da 32 derslikli 3 tane okulumuzun yatırım programına alınmış ihale evrakları hazırlanmaktadır. Çorlu Ortaokulu 24 derslikli okulumuz tekrar yapılacaktır. Gelişim Tekstil tarafından Türkgücü Mahallesi’nde 8 derslikli bir okulumuz hayata geçecektir. Çorlu Belediyemiz tarafından Atatürk İlkokulumuz 5 derslikli yapımına başlanacaktır. Şeyh Sinan Mahallesi’nde 24 derslikli okulumuzun yer teslimi yapılmıştır. Nusratiye Mahallesi’ndeki 24 derslikli okulumuzun ihalesi 30 Eylüldür. Ticaret Borsası Anadolu Lisemizin sözleşmeleri imzalanmak üzeredir” dedi. 

CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA EN FAZLA EĞİTİM ÖĞRETİM YATIRIMINI İLÇEMİZE KAZANDIRMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Konuşmasını sürdüren Kaymakam Eren, “Bunlar göstermektedir ki son yıllarda özellikle içinde bulunduğumuz yıl içerisinde belki de Cumhuriyet tarihinde en fazla eğitim öğretim yatırımını ilçemize kazandırmış bulunmaktayız. Bunlar bizler açısından gurur verici gelişmeler, Allah nasip ederse yıkmış olduğumuz okulların tamamını dersliklerin tamamını 2 sene içerisinde tamamlamış ve yeni derslikler kazandırmış olacağız” dedi. 

İMDAT ŞAHİN